Facebook | Twitter | Youtube |

UrbanApa

Tilaa Urbanapa uutiskirje!

Exchange

Urbaani kulttuuri–, taide– ja tapahtumayhteisö
Urbant kultur–, konst– och evenemangssamfund
Community for Urban Culture, Art and Events

TOOLBOX #10

27.02.2017 – 03.03.2017

TAITEILIJA TARVITSETKO INSPIRAATIOTA? IDEOITA? YSTÄVIÄ? RAKKAUTTA? APUA?

Ei hätää, sillä kevään ensimmäinen  TOOLBOX on täällä taas. TOOLBOX on työpaja, laboratorio ja alusta taiteen ammattilaisilla.

POSSIBLE AND IMPOSSIBLE FUTURES

Kovat ajat vaativat pehmeitä otteita, joten tänä keväänä TOOLBOXeissa työskennellään unelmoinnin, utooppisuuden ja mahdollisten tulevaisuuksien parissa. Ensimmäisessä TOOLBOXissa #thefutureisfemale unelmoidaan, jaetaan praktiikoita ja voimaannutaan.

Menossa mukana: Emmi Venna, Laura Jantunen, Sara Melleri, Linda Martikainen ja Sonya Lindfors.

27.2-3.3.2017 klo10-15 tanssikoulu DCA:n tiloissa.

 

OLETKO KIINNOSTUNUT?!

HAE MUKAAN ma 20.2 mennessä ! Lue hakuohjeet alta.

Come come, come one come all!

TOOLBOX #10

INSPIROI JA INSPIROIDU! PASKAA JA TIMANTTIA! MITÄ TÄÄ ON MITÄ TÄÄ EI OO?

UrbanApa TOOLBOX on työpaja/labi , jonka tarkoituksena on saattaa yhteen taiteen eri alojen ammattilaisia. TOOLBOX tarjoaa alustan taiteellisten praktiikoiden jakamiselle, paineettomalle taiteelliselle työskentelylle ja yli genrerajat ylittäville kokeiluille.

Kevään 2017 ensimmäisessä TOOLBOXissa #thefutureisfemale työskennellään mahdollisten (ja mahdottomien) tulevaisuuksien kanssa, jaetaan taiteellisia (ja oikean elämän) praktiikoita, tutkitaan,  voimaannutaan ja ollaan yhdessä. TOOLBOX ei vaadi esiintymis- tai tanssitaustaa, vaikka työskentelemme myös kehollisten, rytmisten tai tilallisten praktiikoiden parissa.

Työpajanvetäjinä / fasilitoijina toimivat: Emmi Venna, Sara Melleri, Laura Jantunen, Linda Martikainen ja Sonya Lindfors.

 

Ma 27.2 Emmi  Venna: THIS SEASON I’VE BEEN MOSTLY 

Työpajassa kuulostellaan tämän kauden draiveja ja luodaan tilaa spontaaneille, yllättäville, hauraille, selittämättömille, noloille, nautinnollisille ja oudoilta tuntuville impulsseille ja ideoille.

#atm #life #space #subtext #bubblingunder #PostPreDuring #passion #boredom #guiltypleasures #personalhells #thisseason #etc #etc #idk

Ti 28.2 Sara Melleri: Playing a performance /Esitys on leikki

Työpaja käsittelee henkilökohtaisuutta ja omaelämäkerrallisuutta näyttämöllisenä materiaalina. Teemaa lähestytään musiikin, idolien, kirjoitustehtävien, puhumisen ja irrottelun kautta. Tuo työpajaan joku lapsuutesi leikki, teksti, piirrustus, ääninäyte tai muu dokumentti ja tehdään siitä jotain uutta. HOX! Osa työpajasta tapahtuu karaokessa.

Ke 1.3 Laura Jantunen: Forgiveness, enjoyment and fun

Hei, mä oon tullu siihen päätelmään ettei itseään sais syyttää tai sättiä turhaan. Siis en mä henkilökohtaisen kasvun tiellä halua olla, mutta jotkut sellaset tyhmät ja turhat syyllistävät ajatukset päässä pitää oppia tunnistamaan ja hiljentämään. *insert feminist quote about capitalism and patriarchy*

Mieltä on helpompi kuunnella liikkeessä, joten liikutaan, kuunnellaan ja hyväksytään. Puhutaan ja jaetaan. Vähitellen kevyesti päästään toivottavasti nautintoon ja hauskuuteen, jos ei niin sehän on ok tietty kans. <3

To 2.3 Linda Martikainen: Esineen esiintyjyys

Työpajassa tarkastellaan, mikä on esineen esiintyjyys, ja miten sitä tuetaan tai ei tueta. Päivän aluksi tehdään aisti- ja havaintoharjoitteita, joiden kautta siirrytään esineiden kanssa olemiseen. Nautinnon hakuisen yhdessä olemisen lomassa tutkitaan, miten valtaa jaetaan esineen ja ihmisen vuorovaikutussuhteessa. Työskentelyä varten osallistujaa pyydetään ottamaan mukaan vapaavalintainen esine sekä muistiinpanovälineet.

Pe 3.3 Sonya Lindfors:  The Triple D -workshop ( decolonizing, decentralizing and dreaming)

Luvassa utooppista (ja dystooppista) unelmointia, epäkeskittäviä harjoituksia ja tulevaisuuden tansseja. Työpaja on ensimmäinen sukellus DDD – praktiikkaan.

 

whynot004

 

OLETKO KIINNOSTUNUT!

Haluatko inspiroitua ja inspiroida? Kokeilla uusia työtapoja taiteilijakollegoiden kanssa luovassa mutta paineettomassa ympäristössä? TOOLBOX hakee eri alojen taiteilijoita  jakamaan, inspiroimaan, oppimaan ja tutkimaan.

Lähetä LYHYT MAX PUOLIKAS A4 hakemuksesi (miksi haluat mukaan, millaisia työkaluja tarvitset) ja cv:si osoitteeseen sonya@urbanapa.fi  ma 20.2 mennessä!!

HUOM! Labi maksaa 20€ ja osallistujien toivotaan sitoutuvan koko viikoksi. Yksittäisiä päiviä ei ole mahdollisuus ottaa.

Come come, come one come all!

#sharing #shaking #utopias #possiblefutures #dreaming #futureisfemale #emancipation #empowerment #joy #goodthingsingoodcompany

Tuoreimmat tapahtumat:

07.02.2018 Exchange

Blackness & the Postmodern

Uusi vuosi ja uudet kujeet! Keväällä 2018 julkaistaan UrbanApan toinen julkaisu, Blackness & the Postmodern. Englanninkielinen julkaisu kokoaa kansainvälisten ja kotimaisten taiteilijoiden vapaamuotoisia tekstejä, joissa käsitellään syvällisemmin ja laajemmin postmodernin taiteen ja mustuuden välistä hiertymää sekä kysymystä mustan kehon abstraktiuden mahdollisuudesta nykyesitystaiteen näyttämöllä.   Lataa julkaisu tästä Layout: Kiia Beilinson …

Lue lisää ►
10.10.2017 Festival

UrbanApa x Ateneum 2017

UrbanApa x Ateneum on festivaali, joka törmäyttää urbaanin nykytaiteen ja museokontekstin. Kuuden päivän aikana on luvassa esityksiä ympäri museota, installaatioita, keskusteluja, tanssia, musiikkia ja jotain muuta. POSSIBLE AND IMPOSSIBLE FUTURES Ilmastonmuutos ja luonnonkatastrofit, ydinsodan uhka, ääriliikkeiden nousu, lisääntyvä pelko, viha, väkivalta ja ahdistus… Elämme maailmassa, josta toivo tuntuu pakenevan. Samalla …

Lue lisää ►
13.10.2017 Mus!c

TheFutureWillBeDIfferent

URBANAPA X ATENEUM – FESTARIKLUBI pe 13.10.2017// klo 21 -02 //  Lavaklubi Perjantaina festari rantautuu Kansallisteatterin Lavaklubille! Luvassa huutelua ja hikistä bailausta sekä neljä todella kovaa liveä! K-18   sisäänpääsy 5€, ilmaiseksi sisään klo22:30 saakka KATTIMEU AUTOMAATTINEN TUNTEIDENKÄSITTELY SESTRA MON – SALA DJ:t Renaz ja Soul Sanna   KATTIMEU  Katti …

Lue lisää ►
07.08.2017 Festival

UrbanApa OPEN call / fall 2017

UrbanApa tarvitsee sinua! Lokakuussa 2017 UrbanApa palaa Ateneumiin. Tällä kertaa meillä on käytössä Ateneum – salin lisäksi myös muita museon tiloja. Kysymmekin teiltä millaisia mahdollisuuksia/tarpeita/ajatuksia/koreografisia käyttöliittymiä museokonteksti tarjoaa tai ehdottaa juuri nyt? Millaista taidetta UrbanApan pitäisi tuoda Ateneumiin syksyllä 2017? Tänä syksynä UrbanApan temaattisena maisemana on “Possible and impossible futures” …

Lue lisää ►