Facebook | Twitter | Youtube |

UrbanApa

Tilaa Urbanapa uutiskirje!

Exchange

Urbaani kulttuuri–, taide– ja tapahtumayhteisö
Urbant kultur–, konst– och evenemangssamfund
Community for Urban Culture, Art and Events

TOOLBOX #10

27.02.2017 – 03.03.2017

TAITEILIJA TARVITSETKO INSPIRAATIOTA? IDEOITA? YSTÄVIÄ? RAKKAUTTA? APUA?

Ei hätää, sillä kevään ensimmäinen  TOOLBOX on täällä taas. TOOLBOX on työpaja, laboratorio ja alusta taiteen ammattilaisilla.

POSSIBLE AND IMPOSSIBLE FUTURES

Kovat ajat vaativat pehmeitä otteita, joten tänä keväänä TOOLBOXeissa työskennellään unelmoinnin, utooppisuuden ja mahdollisten tulevaisuuksien parissa. Ensimmäisessä TOOLBOXissa #thefutureisfemale unelmoidaan, jaetaan praktiikoita ja voimaannutaan.

Menossa mukana: Emmi Venna, Laura Jantunen, Sara Melleri, Linda Martikainen ja Sonya Lindfors.

27.2-3.3.2017 klo10-15 tanssikoulu DCA:n tiloissa.

 

OLETKO KIINNOSTUNUT?!

HAE MUKAAN ma 20.2 mennessä ! Lue hakuohjeet alta.

Come come, come one come all!

TOOLBOX #10

INSPIROI JA INSPIROIDU! PASKAA JA TIMANTTIA! MITÄ TÄÄ ON MITÄ TÄÄ EI OO?

UrbanApa TOOLBOX on työpaja/labi , jonka tarkoituksena on saattaa yhteen taiteen eri alojen ammattilaisia. TOOLBOX tarjoaa alustan taiteellisten praktiikoiden jakamiselle, paineettomalle taiteelliselle työskentelylle ja yli genrerajat ylittäville kokeiluille.

Kevään 2017 ensimmäisessä TOOLBOXissa #thefutureisfemale työskennellään mahdollisten (ja mahdottomien) tulevaisuuksien kanssa, jaetaan taiteellisia (ja oikean elämän) praktiikoita, tutkitaan,  voimaannutaan ja ollaan yhdessä. TOOLBOX ei vaadi esiintymis- tai tanssitaustaa, vaikka työskentelemme myös kehollisten, rytmisten tai tilallisten praktiikoiden parissa.

Työpajanvetäjinä / fasilitoijina toimivat: Emmi Venna, Sara Melleri, Laura Jantunen, Linda Martikainen ja Sonya Lindfors.

 

Ma 27.2 Emmi  Venna: THIS SEASON I’VE BEEN MOSTLY 

Työpajassa kuulostellaan tämän kauden draiveja ja luodaan tilaa spontaaneille, yllättäville, hauraille, selittämättömille, noloille, nautinnollisille ja oudoilta tuntuville impulsseille ja ideoille.

#atm #life #space #subtext #bubblingunder #PostPreDuring #passion #boredom #guiltypleasures #personalhells #thisseason #etc #etc #idk

Ti 28.2 Sara Melleri: Playing a performance /Esitys on leikki

Työpaja käsittelee henkilökohtaisuutta ja omaelämäkerrallisuutta näyttämöllisenä materiaalina. Teemaa lähestytään musiikin, idolien, kirjoitustehtävien, puhumisen ja irrottelun kautta. Tuo työpajaan joku lapsuutesi leikki, teksti, piirrustus, ääninäyte tai muu dokumentti ja tehdään siitä jotain uutta. HOX! Osa työpajasta tapahtuu karaokessa.

Ke 1.3 Laura Jantunen: Forgiveness, enjoyment and fun

Hei, mä oon tullu siihen päätelmään ettei itseään sais syyttää tai sättiä turhaan. Siis en mä henkilökohtaisen kasvun tiellä halua olla, mutta jotkut sellaset tyhmät ja turhat syyllistävät ajatukset päässä pitää oppia tunnistamaan ja hiljentämään. *insert feminist quote about capitalism and patriarchy*

Mieltä on helpompi kuunnella liikkeessä, joten liikutaan, kuunnellaan ja hyväksytään. Puhutaan ja jaetaan. Vähitellen kevyesti päästään toivottavasti nautintoon ja hauskuuteen, jos ei niin sehän on ok tietty kans. <3

To 2.3 Linda Martikainen: Esineen esiintyjyys

Työpajassa tarkastellaan, mikä on esineen esiintyjyys, ja miten sitä tuetaan tai ei tueta. Päivän aluksi tehdään aisti- ja havaintoharjoitteita, joiden kautta siirrytään esineiden kanssa olemiseen. Nautinnon hakuisen yhdessä olemisen lomassa tutkitaan, miten valtaa jaetaan esineen ja ihmisen vuorovaikutussuhteessa. Työskentelyä varten osallistujaa pyydetään ottamaan mukaan vapaavalintainen esine sekä muistiinpanovälineet.

Pe 3.3 Sonya Lindfors:  The Triple D -workshop ( decolonizing, decentralizing and dreaming)

Luvassa utooppista (ja dystooppista) unelmointia, epäkeskittäviä harjoituksia ja tulevaisuuden tansseja. Työpaja on ensimmäinen sukellus DDD – praktiikkaan.

 

whynot004

 

OLETKO KIINNOSTUNUT!

Haluatko inspiroitua ja inspiroida? Kokeilla uusia työtapoja taiteilijakollegoiden kanssa luovassa mutta paineettomassa ympäristössä? TOOLBOX hakee eri alojen taiteilijoita  jakamaan, inspiroimaan, oppimaan ja tutkimaan.

Lähetä LYHYT MAX PUOLIKAS A4 hakemuksesi (miksi haluat mukaan, millaisia työkaluja tarvitset) ja cv:si osoitteeseen sonya@urbanapa.fi  ma 20.2 mennessä!!

HUOM! Labi maksaa 20€ ja osallistujien toivotaan sitoutuvan koko viikoksi. Yksittäisiä päiviä ei ole mahdollisuus ottaa.

Come come, come one come all!

#sharing #shaking #utopias #possiblefutures #dreaming #futureisfemale #emancipation #empowerment #joy #goodthingsingoodcompany

Tuoreimmat tapahtumat:

18.01.2021 Exchange

FEMINIST LEADERSHIP 2 / OPEN CALL

Scroll down for Eng_ UrbanApa jatkaa feministisen johtamisen alustaa Feministisen johtamisen alusta taiteen ja kulttuurin parissa työskenteleville – working with frictions and fictions Keväällä 2021 UrbanApa toteuttaa jälleenfeministisen johtamisen alustan. Alusta perustuu vertaisoppimiselle ja sen tarkoitus on tukea osallistujien omaa työskentelyä ja pyrkimyksiä feministiseen johtajuuteen. Kuudesta työpajasta koostuva kehys pyrkii …

Lue lisää ►
16.11.2020 Exchange

TOOLBOX #17

  Scroll down for Eng_ UrbanApa TOOLBOX on työpaja/labi , jonka tarkoituksena on saattaa yhteen taiteen eri alojen ammattilaisia. TOOLBOX tarjoaa alustan taiteellisten praktiikoiden jakamiselle, paineettomalle taiteelliselle työskentelylle ja yli genrerajat ylittäville kokeiluille. Syksyn 2020 toisessa TOOLBOXissa työskennellään teeman “leikki” parissa. TOOLBOXin on co-kuratoinut Minna Karttunen.   Jaamme taiteellisia (ja oikean elämän) praktiikoita, …

Lue lisää ►
15.09.2020 Exchange

TOOLBOX #16

Scroll down for Eng_ UrbanApa TOOLBOX on työpaja/labi , jonka tarkoituksena on saattaa yhteen taiteen eri alojen ammattilaisia. TOOLBOX tarjoaa alustan taiteellisten praktiikoiden jakamiselle, paineettomalle taiteelliselle työskentelylle ja yli genrerajat ylittäville kokeiluille. Syksyn 2020 ensimmäisessä  TOOLBOXissa työskennellään teeman “leaks” eli valumien ja vaikutusten parissa.   TOOLBOXin co-kuraattori Suvi Kemppainen kirjoittaa teemasta seuraavaa:   …

Lue lisää ►
19.08.2020 Festival

UrbanApa x Ateneum 2020

[English below] Tänä vuonna UrbanApa x Ateneum -festivaalia vietetään 19.8.–22.8.2020 Ateneumin taidemuseossa. Tapahtuma on museokontekstin ja elävän nykytaiteen törmäyttävä monitaiteinen festivaali, jonka aikana taidemuseossa esiintyy monimuotoinen joukko esittävän taiteen, musiikin ja kuvataiteen ammattilaisia, jotka luovat yllätyksellisiä, poikkitaiteellisia ja leikkisiä teoksia. Vuoden 2020 ohjelman on kuratoinut Emmi Venna, Esete Sutinen ja Sonya …

Lue lisää ►