Facebook | Twitter | Youtube |

UrbanApa

Tilaa Urbanapa uutiskirje!

Exchange

Urbaani kulttuuri–, taide– ja tapahtumayhteisö
Urbant kultur–, konst– och evenemangssamfund
Community for Urban Culture, Art and Events

TOOLBOX #11

06.06.2017 – 11.06.2017

TAITEILIJA TARVITSETKO INSPIRAATIOTA? IDEOITA? YSTÄVIÄ? RAKKAUTTA? APUA?

Ei hätää, sillä  TOOLBOX on täällä taas. TOOLBOX on työpaja, laboratorio ja alusta taiteen ammattilaisilla.

WRITING AND DRAMATURGICAL TOOLS 

Kovat ajat vaativat pehmeitä otteita, joten tänä vuonna UrbanApa keskittyy unelmointiin, utooppisuuteen ja mahdollisiin tulevaisuuksiin.

Kevään toisessa TOOLBOXissa ollaan näyttämön, kirjoittamisen ja dramaturgisten työkalujen äärellä.

Menossa mukana: Elina Pirinen, Niko Hallikainen, Maija Mustonen, Asta Honkamaa ja Maija Hirvanen

6.-11.6 klo10-15 tanssikoulu DCA:n tiloissa Itäkeskuksessa.

 

OLETKO KIINNOSTUNUT?!

HAE MUKAAN la 3.6 mennessä ! Lue hakuohjeet alta.

Come come, come one come all!

TOOLBOX #11

INSPIROI JA INSPIROIDU! PASKAA JA TIMANTTIA! MITÄ TÄÄ ON MITÄ TÄÄ EI OO?

UrbanApa TOOLBOX on työpaja/labi , jonka tarkoituksena on saattaa yhteen taiteen eri alojen ammattilaisia. TOOLBOX tarjoaa alustan taiteellisten praktiikoiden jakamiselle, paineettomalle taiteelliselle työskentelylle ja yli genrerajat ylittäville kokeiluille.

Kevään 2017 toisessa  TOOLBOXissa writing and dramaturgical tools työskennellään kirjoittamisen, näyttämöllisten avausten ja dramaturgisten työvälineiden kanssa.  Jaamme taiteellisia (ja oikean elämän) praktiikoita, tutkimme, keskustelemme ja vietämme aikaa yhdessä. TOOLBOX ei vaadi esiintymis- tai tanssitaustaa, vaikka työskentelemme myös kehollisten, rytmisten tai tilallisten praktiikoiden parissa.

Työpajanvetäjinä / fasilitoijina toimivat: Elina Pirinen, Niko Hallikainen, Maija Mustonen, Asta Honkamaa ja Maija Hirvanen

Päivät klo10-15 paitsi sunnuntai klo11-16

 

Ti 6.6 Niko Hallikainen: MANIFEST

Työpajassa keskitytään kirjoittamisen ja kielellisen ajattelun provosointiin. Harjoitamme eri tapoja kirjoittaa kunkin osallistujan omat praktiset ja kielelliset tarpeet huomioiden. Tavoittelemme kirjoittamisen virtaavaa tilaa, joka kyseenalaistaa kirjoitusblokkien olemassaolon tai avaa ne kaikki. Lähestymme kirjoittamista ajatusten jatkuvan tulemisen taltiointina, jota työpajan harjoitteet helpottavat ja syventävät. Kirjoitamme, jotta kaikkein tärkein ilmenee. Päivä koostuu kirjoitusharjoitteista, tekstien lukemisesta ja fyysisistä harjoitteista, joista virittäytyneinä lähdemme kirjoittamaan. Tarvitset mukaan kirjoitusvälineet, joilla työskentelyn koet mahdolliseksi.

 

Ke 7.6 Maija Mustonen

Kurssilla mennään metsään, tanssitaan kauneudelle ja kirjoitetaan rakkauskirjeitä.

Ota mukaan säähän passelit ulkoiluvaatteet. Iltapäivä vietetään studiossa.

 

To 8.6 Asta Honkamaa : Pehmeä kirjoittaminen- Soft writing

Työpajassa hyväksytään, paska ja timantti, ja kaikki siltä väliltä. Kirjallisuusterapeuttiset kirjoitusharjoitukset ovat nopeita ja ne kirjoitetaan käsin. Ne eivät eroa paljoakaan tavallisista luovankirjoittamisen harjoitteista, sen sijaan niitä ei arvoteta tai hiota. Parhaimmassa tapauksessa harjoitteista voi olla  jatkossakin jeesiä kirjoittamisen tai elämän vittuillessa. Päivän aikana myös levätään.

Ota mukaasi tyyny, viltti, vihko ja kynä.

 

Pe 9.6 Elina Pirinen: Juhlinta

Juhlinta – kurssi tarjoaa paikan juhlia omia subjektiivisia ruumiillisia dramaturgioita – ruumiin hulluuden keksintöjä, erilaisten anatomis-runollisten ja instant-kielellisten performatiivisten lähtöjen kautta. Kurssin ruumiillisia, kielellisiä ja esineellisiä tehtäviä voi tehdä täysin omista lähtökohdista käsin moderoinnin alkutriggerien jälkeen ja katsoa millaisiin bileisiin itsen kanssa päätyy.

Kukin osallistuja saa melskata tai plötsähtää tai jumittaa tai surra tai riekkua tai vaalia tai silottaa tai rupistaa jne omia ihmiskohtalonsa ilmiasuja ja iloita kanssatoverien pöpiydestä.
Ota mukaan esine, joka kuumottaa sinua.
Ota mukaan kynää ja paperia tai tietokone.
Ota mukaan vaatteet, jotka inspiroivat sinua juhlimaan.

 

Su 11.6 Maija Hirvanen: Sessio

Reikä neljännessä seinässä. Fyysinen dramaturgia, paikka, näyttämö.

Mitä jos piste, jossa jalkasi osuu maan pintaan on teoksen alku? Mitä jos näyttämön seinät kaatuvat? Hirvasen työpajassa heittäydytään paikan ja näyttämön silloittamiseen ja fyysiseen dramaturgiaan. Kirjoitetaan käsin, salakuunnellaan, hikoillaan kukin tavallaan, hengitetään betonin läpi ja avataan kukkia.

 

altistu004 copy

OLETKO KIINNOSTUNUT!

Haluatko inspiroitua ja inspiroida? Kokeilla uusia työtapoja taiteilijakollegoiden kanssa luovassa mutta paineettomassa ympäristössä? TOOLBOX hakee eri alojen taiteilijoita  jakamaan, inspiroimaan, oppimaan ja tutkimaan.

Lähetä LYHYT MAX PUOLIKAS A4 motivaatiokirjeesi (miksi haluat mukaan, millaisia työkaluja tarvitset) ja cv:si osoitteeseen sonya@urbanapa.fi  la 3.6 mennessä!! 

HUOM! Labi maksaa 20€ ja osallistujien toivotaan sitoutuvan koko ajaksi. Yksittäisiä päiviä ei ole mahdollisuus ottaa.

Come come, come one come all!

#sharing #shaking #utopias #possiblefutures #dreaming #dramaturgicaltools #emancipation #empowerment #joy #goodthingsingoodcompany

Tuoreimmat tapahtumat:

09.04.2018 Exchange

TOOLBOX #12

INSPIROI JA INSPIROIDU! PASKAA JA TIMANTTIA! MITÄ TÄÄ ON MITÄ TÄÄ EI OO? UrbanApa TOOLBOX on työpaja/labi , jonka tarkoituksena on saattaa yhteen taiteen eri alojen ammattilaisia. TOOLBOX tarjoaa alustan taiteellisten praktiikoiden jakamiselle, paineettomalle taiteelliselle työskentelylle ja yli genrerajat ylittäville kokeiluille. Kevään 2018 ensimäisessä  TOOLBOXissa tools for art and life työskennellään elämän, taiteen …

Lue lisää ►
07.02.2018 Exchange

Blackness & the Postmodern

Uusi vuosi ja uudet kujeet! Keväällä 2018 julkaistaan UrbanApan toinen julkaisu, Blackness & the Postmodern. Englanninkielinen julkaisu kokoaa kansainvälisten ja kotimaisten taiteilijoiden vapaamuotoisia tekstejä, joissa käsitellään syvällisemmin ja laajemmin postmodernin taiteen ja mustuuden välistä hiertymää sekä kysymystä mustan kehon abstraktiuden mahdollisuudesta nykyesitystaiteen näyttämöllä.   Lataa julkaisu tästä Layout: Kiia Beilinson …

Lue lisää ►
10.10.2017 Festival

UrbanApa x Ateneum 2017

UrbanApa x Ateneum on festivaali, joka törmäyttää urbaanin nykytaiteen ja museokontekstin. Kuuden päivän aikana on luvassa esityksiä ympäri museota, installaatioita, keskusteluja, tanssia, musiikkia ja jotain muuta. POSSIBLE AND IMPOSSIBLE FUTURES Ilmastonmuutos ja luonnonkatastrofit, ydinsodan uhka, ääriliikkeiden nousu, lisääntyvä pelko, viha, väkivalta ja ahdistus… Elämme maailmassa, josta toivo tuntuu pakenevan. Samalla …

Lue lisää ►
13.10.2017 Mus!c

TheFutureWillBeDIfferent

URBANAPA X ATENEUM – FESTARIKLUBI pe 13.10.2017// klo 21 -02 //  Lavaklubi Perjantaina festari rantautuu Kansallisteatterin Lavaklubille! Luvassa huutelua ja hikistä bailausta sekä neljä todella kovaa liveä! K-18   sisäänpääsy 5€, ilmaiseksi sisään klo22:30 saakka KATTIMEU AUTOMAATTINEN TUNTEIDENKÄSITTELY SESTRA MON – SALA DJ:t Renaz ja Soul Sanna   KATTIMEU  Katti …

Lue lisää ►