Facebook | Twitter | Youtube |

UrbanApa

Tilaa Urbanapa uutiskirje!

Exchange

Urbaani kulttuuri–, taide– ja tapahtumayhteisö
Urbant kultur–, konst– och evenemangssamfund
Community for Urban Culture, Art and Events

TOOLBOX #12

09.04.2018 – 13.04.2018

TAITEILIJA TARVITSETKO INSPIRAATIOTA? IDEOITA? YSTÄVIÄ? RAKKAUTTA? APUA?

Ei hätää, sillä TOOLBOX on täällä taas. TOOLBOX on työpaja, laboratorio ja alusta taiteen ammattilaisilla.

 

TOOLS FOR ART AND LIFE

Ikuisen talven jälkeen feenix nouse tuhkista! Tänä keväänä UrbanApan konseptit keskittyvät elämään, taiteeseen, yhteisöön ja solidaarisuuteen.

Kevään ensimmäisessä TOOLBOXissa ollaan elämän, taiteen ja näyttämön työkalujen äärellä.

Menossa mukana: Emmi Venna, Anna-Mari Karvonen, Laura Jantunen, Sonya Lindfors ja Jenni-Elina von Bagh

klo10-15 tanssikoulu DCA:n tiloissa Itäkeskuksessa.

 

OLETKO KIINNOSTUNUT?!

HAE MUKAAN pe 6.4 mennessä ! Lue hakuohjeet alta.

Kaikille hakijoille laitetaan viestiä heti lauantaiaamusta!

Come come, come one come all!

TOOLBOX #12

INSPIROI JA INSPIROIDU! PASKAA JA TIMANTTIA! MITÄ TÄÄ ON MITÄ TÄÄ EI OO?

UrbanApa TOOLBOX on työpaja/labi , jonka tarkoituksena on saattaa yhteen taiteen eri alojen ammattilaisia. TOOLBOX tarjoaa alustan taiteellisten praktiikoiden jakamiselle, paineettomalle taiteelliselle työskentelylle ja yli genrerajat ylittäville kokeiluille.

Kevään 2018 ensimäisessä  TOOLBOXissa tools for art and life työskennellään elämän, taiteen ja näyttämöllisten avausten kanssa.  Jaamme taiteellisia (ja oikean elämän) praktiikoita, tutkimme, keskustelemme ja vietämme aikaa yhdessä. TOOLBOX on suunnattu ammattilaisille MUTTA ei vaadi esiintymis- tai tanssitaustaa. Toki työskentelemme myös kehollisten, rytmisten tai tilallisten praktiikoiden parissa.

Työpajanvetäjinä / fasilitoijina toimivat: Emmi Venna, Anna-Mari Karvonen, Laura Jantunen, Sonya Lindfors ja Jenni-Elina von Bagh

Päivät klo10-15 tanssikoulu DCA:n tiloissa Itäkeskuksessa.

Ma 9.4 Emmi Venna: Choreography <3 life 

Päivän aikana kuulostellaan henkilökohtaisia ja yhteisiä
x (koreografisia viboja)
kehollisia impulsseja, obsessioita,
fantasioidaan
ihmetellään elämän teosmaisuutta
artikuloidaan haaveita
tunnistetaan sitä mitä osataan/tiedetään jo
liikutaan, upotaan tekemiseen,
kuunnellaan musiikkia
mukaan vaatteet joissa hyvä liikkua, kirjoitusvälineet ja jokin materiaali johon suhtaudut intohimoisesti (kuva/ teksti/ lelu/ vaate/ esine/ mikä vaan!)

Ti 10.4 Laura JantunenVoiko kaupunkia katsoa kuin metsää?

Päivän aikana havannoimme omaa ympäristöämme, katsomme maisemaa ja eksymme. Osa päivästä vietetään ulkona, joten säähän sopivat varusteet mukaan.

Ke 11.4 Anna-Mari Karvonen: Lukeminen ja luetuksi tuleminen

Simuloimme tekijän ja kirjallisen materiaalin ensikohtaamista esityksen tekemisen prosessissa. Keskustelemme materiaalin valintaan ja työstöön liittyvistä havainnoista. Kokeilemme erilaisia tapoja kohdata materiaali, herkistyä sen ominaisuuksille ja signaaleille, sekä sen tarjoamille esityksellisille ehdotuksille. Millaisena materiaali lukee minut?

Pyydän osallistujia tuomaan mukanaan löytämänsä tekstin – esseen, artikkelin, haastattelun, chatin, katkelman jostain laajemmasta kokonaisuudesta…jotain minkä haluaa lukea tarkemmin. Jotain, mikä pyytää huomiotasi, koskettaa tai kiehtoo nyt. Työskentelemme lähinnä kirjoittamalla ja puhumalla, joten läppärit tai muut kirjoitusvälineet mukaan.

To 12.4 Sonya Lindfors: Bad Artistry

Päivän aikana tarkastellaan rakenteita, pohdiskellaan taiteen ja elämän välistä hiertymään, tehdään huonoa taidetta ja ollaan lempeästi yhdessä.

Pe 13.4 Jenni-Elina von Bagh: Style

Työpajassa käsittelemme tyyli-käsitettä näyttämöllisenä tapahtumana. Keskustelemme ja eksperimentoimme kielen, kehollisuuden ja spontaanin tyylittömyyden/tyylillisien kokeilujen parissa. Harrastamme muun muassa kehollista lukupiiriä, jossa luemme pätkiä Gilles Deleuzen kirjoituksista tästä hahmotelmasta tyyli(style).

 

kliinisestitodistettu021-copy

 

OLETKO KIINNOSTUNUT!

Haluatko inspiroitua ja inspiroida? Kokeilla uusia työtapoja taiteilijakollegoiden kanssa luovassa mutta paineettomassa ympäristössä? TOOLBOX hakee eri alojen taiteilijoita  jakamaan, inspiroimaan, oppimaan ja tutkimaan.

Lähetä LYHYT MAX PUOLIKAS A4 motivaatiokirjeesi (miksi haluat mukaan, millaisia työkaluja tarvitset) ja cv:si osoitteeseen sonya@urbanapa.fi  pe 6.4 mennessä!! 

HUOM! Labi maksaa 20€ ja osallistujien toivotaan sitoutuvan koko ajaksi. Yksittäisiä päiviä ei ole mahdollisuus ottaa.

Come come, come one come all!

#sharing #shaking #art #life  #utopias #possiblefutures #dreaming #dramaturgicaltools #emancipation #empowerment #joy #goodthingsingoodcompany

Tuoreimmat tapahtumat:

07.02.2018 Exchange

Blackness & the Postmodern

Uusi vuosi ja uudet kujeet! Keväällä 2018 julkaistaan UrbanApan toinen julkaisu, Blackness & the Postmodern. Englanninkielinen julkaisu kokoaa kansainvälisten ja kotimaisten taiteilijoiden vapaamuotoisia tekstejä, joissa käsitellään syvällisemmin ja laajemmin postmodernin taiteen ja mustuuden välistä hiertymää sekä kysymystä mustan kehon abstraktiuden mahdollisuudesta nykyesitystaiteen näyttämöllä.   Lataa julkaisu tästä Layout: Kiia Beilinson …

Lue lisää ►
10.10.2017 Festival

UrbanApa x Ateneum 2017

UrbanApa x Ateneum on festivaali, joka törmäyttää urbaanin nykytaiteen ja museokontekstin. Kuuden päivän aikana on luvassa esityksiä ympäri museota, installaatioita, keskusteluja, tanssia, musiikkia ja jotain muuta. POSSIBLE AND IMPOSSIBLE FUTURES Ilmastonmuutos ja luonnonkatastrofit, ydinsodan uhka, ääriliikkeiden nousu, lisääntyvä pelko, viha, väkivalta ja ahdistus… Elämme maailmassa, josta toivo tuntuu pakenevan. Samalla …

Lue lisää ►
13.10.2017 Mus!c

TheFutureWillBeDIfferent

URBANAPA X ATENEUM – FESTARIKLUBI pe 13.10.2017// klo 21 -02 //  Lavaklubi Perjantaina festari rantautuu Kansallisteatterin Lavaklubille! Luvassa huutelua ja hikistä bailausta sekä neljä todella kovaa liveä! K-18   sisäänpääsy 5€, ilmaiseksi sisään klo22:30 saakka KATTIMEU AUTOMAATTINEN TUNTEIDENKÄSITTELY SESTRA MON – SALA DJ:t Renaz ja Soul Sanna   KATTIMEU  Katti …

Lue lisää ►
07.08.2017 Festival

UrbanApa OPEN call / fall 2017

UrbanApa tarvitsee sinua! Lokakuussa 2017 UrbanApa palaa Ateneumiin. Tällä kertaa meillä on käytössä Ateneum – salin lisäksi myös muita museon tiloja. Kysymmekin teiltä millaisia mahdollisuuksia/tarpeita/ajatuksia/koreografisia käyttöliittymiä museokonteksti tarjoaa tai ehdottaa juuri nyt? Millaista taidetta UrbanApan pitäisi tuoda Ateneumiin syksyllä 2017? Tänä syksynä UrbanApan temaattisena maisemana on “Possible and impossible futures” …

Lue lisää ►