Facebook | Twitter | Youtube |

UrbanApa

Tilaa Urbanapa uutiskirje!

Exchange

Urbaani kulttuuri–, taide– ja tapahtumayhteisö
Urbant kultur–, konst– och evenemangssamfund
Community for Urban Culture, Art and Events

TOOLBOX #12

09.04.2018 – 13.04.2018

TAITEILIJA TARVITSETKO INSPIRAATIOTA? IDEOITA? YSTÄVIÄ? RAKKAUTTA? APUA?

Ei hätää, sillä TOOLBOX on täällä taas. TOOLBOX on työpaja, laboratorio ja alusta taiteen ammattilaisilla.

 

TOOLS FOR ART AND LIFE

Ikuisen talven jälkeen feenix nouse tuhkista! Tänä keväänä UrbanApan konseptit keskittyvät elämään, taiteeseen, yhteisöön ja solidaarisuuteen.

Kevään ensimmäisessä TOOLBOXissa ollaan elämän, taiteen ja näyttämön työkalujen äärellä.

Menossa mukana: Emmi Venna, Anna-Mari Karvonen, Laura Jantunen, Sonya Lindfors ja Jenni-Elina von Bagh

klo10-15 tanssikoulu DCA:n tiloissa Itäkeskuksessa.

 

OLETKO KIINNOSTUNUT?!

HAE MUKAAN pe 6.4 mennessä ! Lue hakuohjeet alta.

Kaikille hakijoille laitetaan viestiä heti lauantaiaamusta!

Come come, come one come all!

TOOLBOX #12

INSPIROI JA INSPIROIDU! PASKAA JA TIMANTTIA! MITÄ TÄÄ ON MITÄ TÄÄ EI OO?

UrbanApa TOOLBOX on työpaja/labi , jonka tarkoituksena on saattaa yhteen taiteen eri alojen ammattilaisia. TOOLBOX tarjoaa alustan taiteellisten praktiikoiden jakamiselle, paineettomalle taiteelliselle työskentelylle ja yli genrerajat ylittäville kokeiluille.

Kevään 2018 ensimäisessä  TOOLBOXissa tools for art and life työskennellään elämän, taiteen ja näyttämöllisten avausten kanssa.  Jaamme taiteellisia (ja oikean elämän) praktiikoita, tutkimme, keskustelemme ja vietämme aikaa yhdessä. TOOLBOX on suunnattu ammattilaisille MUTTA ei vaadi esiintymis- tai tanssitaustaa. Toki työskentelemme myös kehollisten, rytmisten tai tilallisten praktiikoiden parissa.

Työpajanvetäjinä / fasilitoijina toimivat: Emmi Venna, Anna-Mari Karvonen, Laura Jantunen, Sonya Lindfors ja Jenni-Elina von Bagh

Päivät klo10-15 tanssikoulu DCA:n tiloissa Itäkeskuksessa.

Ma 9.4 Emmi Venna: Choreography <3 life 

Päivän aikana kuulostellaan henkilökohtaisia ja yhteisiä
x (koreografisia viboja)
kehollisia impulsseja, obsessioita,
fantasioidaan
ihmetellään elämän teosmaisuutta
artikuloidaan haaveita
tunnistetaan sitä mitä osataan/tiedetään jo
liikutaan, upotaan tekemiseen,
kuunnellaan musiikkia
mukaan vaatteet joissa hyvä liikkua, kirjoitusvälineet ja jokin materiaali johon suhtaudut intohimoisesti (kuva/ teksti/ lelu/ vaate/ esine/ mikä vaan!)

Ti 10.4 Laura JantunenVoiko kaupunkia katsoa kuin metsää?

Päivän aikana havannoimme omaa ympäristöämme, katsomme maisemaa ja eksymme. Osa päivästä vietetään ulkona, joten säähän sopivat varusteet mukaan.

Ke 11.4 Anna-Mari Karvonen: Lukeminen ja luetuksi tuleminen

Simuloimme tekijän ja kirjallisen materiaalin ensikohtaamista esityksen tekemisen prosessissa. Keskustelemme materiaalin valintaan ja työstöön liittyvistä havainnoista. Kokeilemme erilaisia tapoja kohdata materiaali, herkistyä sen ominaisuuksille ja signaaleille, sekä sen tarjoamille esityksellisille ehdotuksille. Millaisena materiaali lukee minut?

Pyydän osallistujia tuomaan mukanaan löytämänsä tekstin – esseen, artikkelin, haastattelun, chatin, katkelman jostain laajemmasta kokonaisuudesta…jotain minkä haluaa lukea tarkemmin. Jotain, mikä pyytää huomiotasi, koskettaa tai kiehtoo nyt. Työskentelemme lähinnä kirjoittamalla ja puhumalla, joten läppärit tai muut kirjoitusvälineet mukaan.

To 12.4 Sonya Lindfors: Bad Artistry

Päivän aikana tarkastellaan rakenteita, pohdiskellaan taiteen ja elämän välistä hiertymään, tehdään huonoa taidetta ja ollaan lempeästi yhdessä.

Pe 13.4 Jenni-Elina von Bagh: Style

Työpajassa käsittelemme tyyli-käsitettä näyttämöllisenä tapahtumana. Keskustelemme ja eksperimentoimme kielen, kehollisuuden ja spontaanin tyylittömyyden/tyylillisien kokeilujen parissa. Harrastamme muun muassa kehollista lukupiiriä, jossa luemme pätkiä Gilles Deleuzen kirjoituksista tästä hahmotelmasta tyyli(style).

 

kliinisestitodistettu021-copy

 

OLETKO KIINNOSTUNUT!

Haluatko inspiroitua ja inspiroida? Kokeilla uusia työtapoja taiteilijakollegoiden kanssa luovassa mutta paineettomassa ympäristössä? TOOLBOX hakee eri alojen taiteilijoita  jakamaan, inspiroimaan, oppimaan ja tutkimaan.

Lähetä LYHYT MAX PUOLIKAS A4 motivaatiokirjeesi (miksi haluat mukaan, millaisia työkaluja tarvitset) ja cv:si osoitteeseen sonya@urbanapa.fi  pe 6.4 mennessä!! 

HUOM! Labi maksaa 20€ ja osallistujien toivotaan sitoutuvan koko ajaksi. Yksittäisiä päiviä ei ole mahdollisuus ottaa.

Come come, come one come all!

#sharing #shaking #art #life  #utopias #possiblefutures #dreaming #dramaturgicaltools #emancipation #empowerment #joy #goodthingsingoodcompany

Tuoreimmat tapahtumat:

27.06.2019 Festival

OPEN CALL / FALL 2019

UrbanApa tarvitsee sinua! UrbanApa palaa Ateneumiin lokakuussa 2019. Tulevan festivaalin temaattisena maisemana on “vibrations”. Asetumme kuuntelemaan värinöitä – kokemuksia, tuntemuksia, energioita, sekä näiden kautta taiteen mahdollisuuksia johdattaa jonkun äärelle. Millaisia värinöitä on ilmassa? Mitä ne herättävät meissä? Miten ravisuttaa olemassa olevia rakenteita? Voiko resonanssi olla leikkisää, nautinnollista, feminististä ja yhteisöllistä? …

Lue lisää ►
29.05.2019 Festival

Plantasia

Tanssitaiteilijat Sara Kauppila, Selma Kauppinen, Katri Miettinen, Elina Lindfors, Katriina Tavi, Tuuli Vahtola ja Anna Virkkunen ottavat haltuunsa Annantalon A-lavan kesäkuussa 2019. Plantasia on leikkisä tanssiteos, jossa ollaan kasvun ja muutoksen äärellä. Miltä näyttävät tulevaisuuden eliöt? Miten ne ääntelevät ja liikkuvat? Teos fantasioi nykyhetken ja tulevaisuuden mahdollisista ja mahdottomista elämänmuodoista. …

Lue lisää ►
27.05.2019 Exchange

TOOLBOX #14

UrbanApa TOOLBOX on työpaja/labi , jonka tarkoituksena on saattaa yhteen taiteen eri alojen ammattilaisia. TOOLBOX tarjoaa alustan taiteellisten praktiikoiden jakamiselle, paineettomalle taiteelliselle työskentelylle ja yli genrerajat ylittäville kokeiluille. Kevään 2019 ensimmäisessä  TOOLBOXissa aistit työskennellään viiden perusaistin parissa.  Jaamme taiteellisia (ja oikean elämän) praktiikoita, tutkimme, keskustelemme ja vietämme aikaa yhdessä. TOOLBOX on suunnattu …

Lue lisää ►
13.05.2019 Exchange

#StopHatredNow 2019

– Liittolaisuus ja solidaarisuus Työkaluja inklusiiviseen, antirasistiseen ja feministiseen toimintaan 13.–16.5.2019 / Zodiak, Caisa, Hanasaari (For English see below) Taiteen kenttä tarvitsee työkaluja vastatakseen muuttuvan maailman tarpeisiin. #StopHatredNow on interkulttuurinen ja antirasistinen tapahtuma-alusta, joka luo uutta diskurssia moninaisuudesta. Usean taide- ja kulttuuriorganisaation yhteistyönä toteuttama tapahtuma rakentaa positiivisessa hengessä keskustelua diversiteetistä, …

Lue lisää ►