Facebook | Twitter | Youtube |

UrbanApa

Tilaa Urbanapa uutiskirje!

Exchange

Urbaani kulttuuri–, taide– ja tapahtumayhteisö
Urbant kultur–, konst– och evenemangssamfund
Community for Urban Culture, Art and Events

TOOLBOX #12

09.04.2018 – 13.04.2018

TAITEILIJA TARVITSETKO INSPIRAATIOTA? IDEOITA? YSTÄVIÄ? RAKKAUTTA? APUA?

Ei hätää, sillä TOOLBOX on täällä taas. TOOLBOX on työpaja, laboratorio ja alusta taiteen ammattilaisilla.

 

TOOLS FOR ART AND LIFE

Ikuisen talven jälkeen feenix nouse tuhkista! Tänä keväänä UrbanApan konseptit keskittyvät elämään, taiteeseen, yhteisöön ja solidaarisuuteen.

Kevään ensimmäisessä TOOLBOXissa ollaan elämän, taiteen ja näyttämön työkalujen äärellä.

Menossa mukana: Emmi Venna, Anna-Mari Karvonen, Laura Jantunen, Sonya Lindfors ja Jenni-Elina von Bagh

klo10-15 tanssikoulu DCA:n tiloissa Itäkeskuksessa.

 

OLETKO KIINNOSTUNUT?!

HAE MUKAAN pe 6.4 mennessä ! Lue hakuohjeet alta.

Kaikille hakijoille laitetaan viestiä heti lauantaiaamusta!

Come come, come one come all!

TOOLBOX #12

INSPIROI JA INSPIROIDU! PASKAA JA TIMANTTIA! MITÄ TÄÄ ON MITÄ TÄÄ EI OO?

UrbanApa TOOLBOX on työpaja/labi , jonka tarkoituksena on saattaa yhteen taiteen eri alojen ammattilaisia. TOOLBOX tarjoaa alustan taiteellisten praktiikoiden jakamiselle, paineettomalle taiteelliselle työskentelylle ja yli genrerajat ylittäville kokeiluille.

Kevään 2018 ensimäisessä  TOOLBOXissa tools for art and life työskennellään elämän, taiteen ja näyttämöllisten avausten kanssa.  Jaamme taiteellisia (ja oikean elämän) praktiikoita, tutkimme, keskustelemme ja vietämme aikaa yhdessä. TOOLBOX on suunnattu ammattilaisille MUTTA ei vaadi esiintymis- tai tanssitaustaa. Toki työskentelemme myös kehollisten, rytmisten tai tilallisten praktiikoiden parissa.

Työpajanvetäjinä / fasilitoijina toimivat: Emmi Venna, Anna-Mari Karvonen, Laura Jantunen, Sonya Lindfors ja Jenni-Elina von Bagh

Päivät klo10-15 tanssikoulu DCA:n tiloissa Itäkeskuksessa.

Ma 9.4 Emmi Venna: Choreography <3 life 

Päivän aikana kuulostellaan henkilökohtaisia ja yhteisiä
x (koreografisia viboja)
kehollisia impulsseja, obsessioita,
fantasioidaan
ihmetellään elämän teosmaisuutta
artikuloidaan haaveita
tunnistetaan sitä mitä osataan/tiedetään jo
liikutaan, upotaan tekemiseen,
kuunnellaan musiikkia
mukaan vaatteet joissa hyvä liikkua, kirjoitusvälineet ja jokin materiaali johon suhtaudut intohimoisesti (kuva/ teksti/ lelu/ vaate/ esine/ mikä vaan!)

Ti 10.4 Laura JantunenVoiko kaupunkia katsoa kuin metsää?

Päivän aikana havannoimme omaa ympäristöämme, katsomme maisemaa ja eksymme. Osa päivästä vietetään ulkona, joten säähän sopivat varusteet mukaan.

Ke 11.4 Anna-Mari Karvonen: Lukeminen ja luetuksi tuleminen

Simuloimme tekijän ja kirjallisen materiaalin ensikohtaamista esityksen tekemisen prosessissa. Keskustelemme materiaalin valintaan ja työstöön liittyvistä havainnoista. Kokeilemme erilaisia tapoja kohdata materiaali, herkistyä sen ominaisuuksille ja signaaleille, sekä sen tarjoamille esityksellisille ehdotuksille. Millaisena materiaali lukee minut?

Pyydän osallistujia tuomaan mukanaan löytämänsä tekstin – esseen, artikkelin, haastattelun, chatin, katkelman jostain laajemmasta kokonaisuudesta…jotain minkä haluaa lukea tarkemmin. Jotain, mikä pyytää huomiotasi, koskettaa tai kiehtoo nyt. Työskentelemme lähinnä kirjoittamalla ja puhumalla, joten läppärit tai muut kirjoitusvälineet mukaan.

To 12.4 Sonya Lindfors: Bad Artistry

Päivän aikana tarkastellaan rakenteita, pohdiskellaan taiteen ja elämän välistä hiertymään, tehdään huonoa taidetta ja ollaan lempeästi yhdessä.

Pe 13.4 Jenni-Elina von Bagh: Style

Työpajassa käsittelemme tyyli-käsitettä näyttämöllisenä tapahtumana. Keskustelemme ja eksperimentoimme kielen, kehollisuuden ja spontaanin tyylittömyyden/tyylillisien kokeilujen parissa. Harrastamme muun muassa kehollista lukupiiriä, jossa luemme pätkiä Gilles Deleuzen kirjoituksista tästä hahmotelmasta tyyli(style).

 

kliinisestitodistettu021-copy

 

OLETKO KIINNOSTUNUT!

Haluatko inspiroitua ja inspiroida? Kokeilla uusia työtapoja taiteilijakollegoiden kanssa luovassa mutta paineettomassa ympäristössä? TOOLBOX hakee eri alojen taiteilijoita  jakamaan, inspiroimaan, oppimaan ja tutkimaan.

Lähetä LYHYT MAX PUOLIKAS A4 motivaatiokirjeesi (miksi haluat mukaan, millaisia työkaluja tarvitset) ja cv:si osoitteeseen sonya@urbanapa.fi  pe 6.4 mennessä!! 

HUOM! Labi maksaa 20€ ja osallistujien toivotaan sitoutuvan koko ajaksi. Yksittäisiä päiviä ei ole mahdollisuus ottaa.

Come come, come one come all!

#sharing #shaking #art #life  #utopias #possiblefutures #dreaming #dramaturgicaltools #emancipation #empowerment #joy #goodthingsingoodcompany

Tuoreimmat tapahtumat:

04.10.2018 Festival

UrbanApa x Ateneum 2018

 4.-7.10.2018 / Unknown?  Me olemme tuntemattoman äärellä. Me emme tiedä mitä seuraavaksi tapahtuu. Rajapinnat vuotavat ja tuttu muuttuu tunnistamattomaksi. Meitä pelottaa, mutta ehkä voimme kohdata tuntemattoman yhdessä?  UrbanApa x Ateneum on festivaali, joka törmäyttää urbaanin nykytaiteen ja museokontekstin. Neljän päivän aikana tuomme yhteen installaatioita ja videotaidetta, pieniä, hauraita, yllättäviä, kyseenalaisia …

Lue lisää ►
07.08.2018 Festival

OPEN CALL / FALL 2018

UrbanApa tarvitsee sinua! UrbanApa palaa Ateneumiin lokakuussa 2018. Tämän syksyn temaattisena maisemana on “unknown”. UrbanApan konseptit tuleva festivaali mukaan lukien keskittyvät lähestymään tuntematonta -  haluja, utopioita ja dystopioita, sekä näiden kautta taiteen mahdollisuuksia johdattaa tuntemattoman äärelle. Miten unelmoida tuntemattomasta tulevaisuudesta? Miten kehittää työskentelyrakenteita, joita ei ole vielä olemassa? Miten taide voi …

Lue lisää ►
04.06.2018 Exchange

TOOLBOX #13

UrbanApa TOOLBOX on työpaja/labi , jonka tarkoituksena on saattaa yhteen taiteen eri alojen ammattilaisia. TOOLBOX tarjoaa alustan taiteellisten praktiikoiden jakamiselle, paineettomalle taiteelliselle työskentelylle ja yli genrerajat ylittäville kokeiluille. Kevään 2018 toisessa  TOOLBOXissa tools for art and life työskennellään elämän, taiteen ja näyttämöllisten avausten kanssa.  Jaamme taiteellisia (ja oikean elämän) praktiikoita, tutkimme, keskustelemme ja …

Lue lisää ►
26.05.2018 Exchange

DemoFest

DemoFest / 26.-27.5.2018 / Zodiak – uuden tanssin keskus C4 la 26.5. klo 17 C4 ja su 27.5. klo 13 C4 *scroll down for English Syksyllä 2017 UrbanApa järjesti mentorointialustan nuorille taiteilijoille! Nyt nähtävä DemoFest tarjoilee kuluneena keväänä alkunsa saaneita teosehdotelmia ja/tai koreografisia kokeiluja. Mentorointialustalla tavanneet nuoret freelance tanssitaiteilijat ovat …

Lue lisää ►