Facebook | Twitter | Youtube |

UrbanApa

Tilaa Urbanapa uutiskirje!

Exchange

Urbaani kulttuuri–, taide– ja tapahtumayhteisö
Urbant kultur–, konst– och evenemangssamfund
Community for Urban Culture, Art and Events

TOOLBOX #13

04.06.2018 – 08.05.2018

TAITEILIJA TARVITSETKO INSPIRAATIOTA? IDEOITA? YSTÄVIÄ? RAKKAUTTA? APUA?

Ei hätää, sillä TOOLBOX on täällä taas. TOOLBOX on työpaja, laboratorio ja alusta taiteen ammattilaisilla.

 

TOOLS FOR ART AND LIFE

Tänä keväänä UrbanApan konseptit keskittyvät elämään, taiteeseen, yhteisöön ja solidaarisuuteen.

Kevään toisessa TOOLBOXissa ollaan elämän, taiteen ja näyttämön työkalujen äärellä.

Menossa mukana: Laura Jantunen, Kimmo Modig, Anniina Ala-Ruona, Anni Puolakka ja Mira Kautto

klo10-15 tanssikoulu DCA:n tiloissa Itäkeskuksessa.

 

OLETKO KIINNOSTUNUT?!

HAE MUKAAN to 31.5. mennessä ! Lue hakuohjeet alta.

Come come, come one come all!

TOOLBOX #13

UrbanApa TOOLBOX on työpaja/labi , jonka tarkoituksena on saattaa yhteen taiteen eri alojen ammattilaisia. TOOLBOX tarjoaa alustan taiteellisten praktiikoiden jakamiselle, paineettomalle taiteelliselle työskentelylle ja yli genrerajat ylittäville kokeiluille.

Kevään 2018 toisessa  TOOLBOXissa tools for art and life työskennellään elämän, taiteen ja näyttämöllisten avausten kanssa.  Jaamme taiteellisia (ja oikean elämän) praktiikoita, tutkimme, keskustelemme ja vietämme aikaa yhdessä. TOOLBOX on suunnattu ammattilaisille MUTTA ei vaadi esiintymis- tai tanssitaustaa. Toki työskentelemme myös kehollisten, rytmisten tai tilallisten praktiikoiden parissa.

Työpajanvetäjinä / fasilitoijina toimivat: Laura Jantunen, Kimmo Modig, Anniina Ala-Ruona, Anni Puolakka ja Mira Kautto

Päivät klo10-15 tanssikoulu DCA:n tiloissa Itäkeskuksessa.

 

Ma 4.6 ANNIINA ALA-RUONA - Oooh jne.

Työpajassa nautiskellaan kirjoittaen, ja tunnustellaan voiko kirjoittamisen maailma olla autonomisen politiikan harjoittamisen muoto.

Tarkoituksena on keskittyä kirjoittamaan lähinnä old school -apparaateilla, joten tuothan mukanasi kyniä ja paperia. (Näitä on myös tarjolla paikan päällä.) Päivän aikana voi myös ottaa vaan chillisti, haaveilla tai vaikka kirjoitella rakkauskirjeitä. Mikä ikinä tuntuu hyvältä.

 

Ti 5.6 LAURA JANTUNEN – aisteista ja kävelystä

Ajattelin, että voisimme mennä kävelylle. Siit se lähtee.

Kävelyyn sopivat varusteet mukaan.

 

Ke 6.6 ANNI PUOLAKKA – Hahmot taiteessa ja muussa

Keskustelemme päivän aikana hahmoista ja rakennamme niitä taidetta sekä muuta elämää varten. Tuo mukanasi jokin sinulle merkityksellinen hahmo – tuo se missä tahansa muodossa jossa voit esitellä ja tarkastella sitä (esim. kuvassa, tekstissä, muistissasi). Hahmo voi olla toisten tai itsesi tekemä, kirjasta, leffasta, näytelmästä, sarjakuvasta, mistä vaan irrotettu. Tuo myös jokin kiehtova rekvisiitta/vaate/asuste/maskeerausväline tms. jota haluaisit käyttää hahmon muodostamisessa. Tuo myös kirjoitusvälineet!

 

To 7.6 KIMMO MODIG – AJAN JA RAHAN HALLINNAN PERUSTEET

Tässä työpajassa puhutaan kahdesta asiasta joita ei koskaan tunnu olevan taiteilijoilla tarpeeksi: ajasta ja rahasta. Käymme läpi budjetointia, aikataulutusta, projektinhallintaa, taidealan työnantajien ja muiden tekijöiden kanssa kommunikointia ja sopimuksia. Tavoitteena on oppia tekemään sekä rahaa että (vapaa-)aikaa. Työpaja perustuu omiin ja ystävieni kokemuksiin.

Päivän vetää Kimmo Modig, joka työskentelee luovalla alalla (sis. taiteen) erilaisissa asiantuntijatehtävissä.  kimmomodig.com

 

Pe 8.6 MIRA KAUTTO – dance you off

Tänä päivänä haluan katsoa, tanssia ja kuvitella tansseja ja tanssimista ilman, että se on väline millekkään muulle (jos mahdollista). Aiempi kokemus tai asiantuntemus mistään näistä ei ole tarpeen, eikä sillä ole merkitystä, millainen suhde tanssimiseen läsnäolijoilla on. Tutkitaan millainen ympäristö tanssi voi olla, millainen paikka ajattelemiselle, kokemiselle ja olemiselle ja millaista on sen mahdollistama mielikuvitus, millainen tila se on olla yksin tai yhdessä.

 

uhkavaimahdollisuus012 copy

 

OLETKO KIINNOSTUNUT!

Haluatko inspiroitua ja inspiroida? Kokeilla uusia työtapoja taiteilijakollegoiden kanssa luovassa mutta paineettomassa ympäristössä? TOOLBOX hakee eri alojen taiteilijoita  jakamaan, inspiroimaan, oppimaan ja tutkimaan.

Lähetä LYHYT MAX PUOLIKAS A4 motivaatiokirjeesi (miksi haluat mukaan, millaisia työkaluja tarvitset) ja cv:si osoitteeseen sonya@urbanapa.fi  to 31.5 mennessä!! 

HUOM! Labi maksaa 20€ ja osallistujien toivotaan sitoutuvan koko ajaksi. Yksittäisiä päiviä ei ole mahdollisuus ottaa.

Come come, come one come all!

#sharing #shaking #art #life  #utopias #possiblefutures #dreaming #dramaturgicaltools #emancipation #empowerment #joy #goodthingsingoodcompany

Tuoreimmat tapahtumat:

05.12.2019 Exchange

FEMINIST LEADERSHIP / OPEN CALL

Scroll down for Eng_ UrbanApa & MAD HOUSE toteuttavat yhteistyössä Feministisen johtamisen alusta – working with frictions and fictions Suomalaisen esittäväntaiteen kenttä kärsii epätasa-arvosta ja syrjivistä rakenteistä. Rakenteellinen muutos on hidasta ja vaikeaa, muutosta pitää edistää monesta kohtaa samaan aikaan. Yksi tapa edistää taiteenkentän inklusiivisuutta, tasa-arvoa ja moninaisuutta on feministinen …

Lue lisää ►
18.11.2019 Exchange

TOOLBOX #15

Scroll down for Eng_ UrbanApa TOOLBOX on työpaja/labi , jonka tarkoituksena on saattaa yhteen taiteen eri alojen ammattilaisia. TOOLBOX tarjoaa alustan taiteellisten praktiikoiden jakamiselle, paineettomalle taiteelliselle työskentelylle ja yli genrerajat ylittäville kokeiluille. Syksyn 2019 ensimmäisessä  TOOLBOXissa työskennellään toivon parissa.   on hope Mitä tarkoittaa toivo olosuhteena, kehona tai tilana? Millaisia kollektiivisen tukemisen …

Lue lisää ►
02.10.2019 Festival

UrbanApa X Ateneum 2019

[English version below] UrbanApa palaa Ateneumiin lokakuussa 2019. Tulevan festivaalin temaattisena maisemana on “vibrations”. Asetumme kuuntelemaan värinöitä – kokemuksia, tuntemuksia, energioita, sekä näiden kautta taiteen mahdollisuuksia johdattaa jonkun äärelle. Millaisia värinöitä on ilmassa? Mitä ne herättävät meissä? Miten ravisuttaa olemassa olevia rakenteita? Voiko resonanssi olla leikkisää, nautinnollista, feminististä ja yhteisöllistä? …

Lue lisää ►
11.10.2019 Mus!c

UrbanApa club: VIBEZ

URBANAPA X ATENEUM – FESTARIKLUBI pe 11.10.2019// klo 2130 -02 //  Lavaklubi Perjantaina UrbanAPa rantautuu Kansallisteatterin Lavaklubille! Luvassa huutelua ja hikistä bailausta sekä kaksi todella kovaa liveä! K-18  sisäänpääsy 5€, ilmaiseksi sisään klo23:00 saakka Lisätietoa tulossa pian!

Lue lisää ►