Facebook | Twitter | Youtube |

UrbanApa

Tilaa Urbanapa uutiskirje!

Exchange

Urbaani kulttuuri–, taide– ja tapahtumayhteisö
Urbant kultur–, konst– och evenemangssamfund
Community for Urban Culture, Art and Events

TOOLBOX #13

04.06.2018 – 08.05.2018

TAITEILIJA TARVITSETKO INSPIRAATIOTA? IDEOITA? YSTÄVIÄ? RAKKAUTTA? APUA?

Ei hätää, sillä TOOLBOX on täällä taas. TOOLBOX on työpaja, laboratorio ja alusta taiteen ammattilaisilla.

 

TOOLS FOR ART AND LIFE

Tänä keväänä UrbanApan konseptit keskittyvät elämään, taiteeseen, yhteisöön ja solidaarisuuteen.

Kevään toisessa TOOLBOXissa ollaan elämän, taiteen ja näyttämön työkalujen äärellä.

Menossa mukana: Laura Jantunen, Kimmo Modig, Anniina Ala-Ruona, Anni Puolakka ja Mira Kautto

klo10-15 tanssikoulu DCA:n tiloissa Itäkeskuksessa.

 

OLETKO KIINNOSTUNUT?!

HAE MUKAAN to 31.5. mennessä ! Lue hakuohjeet alta.

Come come, come one come all!

TOOLBOX #13

UrbanApa TOOLBOX on työpaja/labi , jonka tarkoituksena on saattaa yhteen taiteen eri alojen ammattilaisia. TOOLBOX tarjoaa alustan taiteellisten praktiikoiden jakamiselle, paineettomalle taiteelliselle työskentelylle ja yli genrerajat ylittäville kokeiluille.

Kevään 2018 toisessa  TOOLBOXissa tools for art and life työskennellään elämän, taiteen ja näyttämöllisten avausten kanssa.  Jaamme taiteellisia (ja oikean elämän) praktiikoita, tutkimme, keskustelemme ja vietämme aikaa yhdessä. TOOLBOX on suunnattu ammattilaisille MUTTA ei vaadi esiintymis- tai tanssitaustaa. Toki työskentelemme myös kehollisten, rytmisten tai tilallisten praktiikoiden parissa.

Työpajanvetäjinä / fasilitoijina toimivat: Laura Jantunen, Kimmo Modig, Anniina Ala-Ruona, Anni Puolakka ja Mira Kautto

Päivät klo10-15 tanssikoulu DCA:n tiloissa Itäkeskuksessa.

 

Ma 4.6 ANNIINA ALA-RUONA - Oooh jne.

Työpajassa nautiskellaan kirjoittaen, ja tunnustellaan voiko kirjoittamisen maailma olla autonomisen politiikan harjoittamisen muoto.

Tarkoituksena on keskittyä kirjoittamaan lähinnä old school -apparaateilla, joten tuothan mukanasi kyniä ja paperia. (Näitä on myös tarjolla paikan päällä.) Päivän aikana voi myös ottaa vaan chillisti, haaveilla tai vaikka kirjoitella rakkauskirjeitä. Mikä ikinä tuntuu hyvältä.

 

Ti 5.6 LAURA JANTUNEN – aisteista ja kävelystä

Ajattelin, että voisimme mennä kävelylle. Siit se lähtee.

Kävelyyn sopivat varusteet mukaan.

 

Ke 6.6 ANNI PUOLAKKA – Hahmot taiteessa ja muussa

Keskustelemme päivän aikana hahmoista ja rakennamme niitä taidetta sekä muuta elämää varten. Tuo mukanasi jokin sinulle merkityksellinen hahmo – tuo se missä tahansa muodossa jossa voit esitellä ja tarkastella sitä (esim. kuvassa, tekstissä, muistissasi). Hahmo voi olla toisten tai itsesi tekemä, kirjasta, leffasta, näytelmästä, sarjakuvasta, mistä vaan irrotettu. Tuo myös jokin kiehtova rekvisiitta/vaate/asuste/maskeerausväline tms. jota haluaisit käyttää hahmon muodostamisessa. Tuo myös kirjoitusvälineet!

 

To 7.6 KIMMO MODIG – AJAN JA RAHAN HALLINNAN PERUSTEET

Tässä työpajassa puhutaan kahdesta asiasta joita ei koskaan tunnu olevan taiteilijoilla tarpeeksi: ajasta ja rahasta. Käymme läpi budjetointia, aikataulutusta, projektinhallintaa, taidealan työnantajien ja muiden tekijöiden kanssa kommunikointia ja sopimuksia. Tavoitteena on oppia tekemään sekä rahaa että (vapaa-)aikaa. Työpaja perustuu omiin ja ystävieni kokemuksiin.

Päivän vetää Kimmo Modig, joka työskentelee luovalla alalla (sis. taiteen) erilaisissa asiantuntijatehtävissä.  kimmomodig.com

 

Pe 8.6 MIRA KAUTTO – dance you off

Tänä päivänä haluan katsoa, tanssia ja kuvitella tansseja ja tanssimista ilman, että se on väline millekkään muulle (jos mahdollista). Aiempi kokemus tai asiantuntemus mistään näistä ei ole tarpeen, eikä sillä ole merkitystä, millainen suhde tanssimiseen läsnäolijoilla on. Tutkitaan millainen ympäristö tanssi voi olla, millainen paikka ajattelemiselle, kokemiselle ja olemiselle ja millaista on sen mahdollistama mielikuvitus, millainen tila se on olla yksin tai yhdessä.

 

uhkavaimahdollisuus012 copy

 

OLETKO KIINNOSTUNUT!

Haluatko inspiroitua ja inspiroida? Kokeilla uusia työtapoja taiteilijakollegoiden kanssa luovassa mutta paineettomassa ympäristössä? TOOLBOX hakee eri alojen taiteilijoita  jakamaan, inspiroimaan, oppimaan ja tutkimaan.

Lähetä LYHYT MAX PUOLIKAS A4 motivaatiokirjeesi (miksi haluat mukaan, millaisia työkaluja tarvitset) ja cv:si osoitteeseen sonya@urbanapa.fi  to 31.5 mennessä!! 

HUOM! Labi maksaa 20€ ja osallistujien toivotaan sitoutuvan koko ajaksi. Yksittäisiä päiviä ei ole mahdollisuus ottaa.

Come come, come one come all!

#sharing #shaking #art #life  #utopias #possiblefutures #dreaming #dramaturgicaltools #emancipation #empowerment #joy #goodthingsingoodcompany

Tuoreimmat tapahtumat:

04.10.2018 Festival

UrbanApa x Ateneum 2018

 4.-7.10.2018 / Unknown?  Me olemme tuntemattoman äärellä. Me emme tiedä mitä seuraavaksi tapahtuu. Rajapinnat vuotavat ja tuttu muuttuu tunnistamattomaksi. Meitä pelottaa, mutta ehkä voimme kohdata tuntemattoman yhdessä?  UrbanApa x Ateneum on festivaali, joka törmäyttää urbaanin nykytaiteen ja museokontekstin. Neljän päivän aikana tuomme yhteen installaatioita ja videotaidetta, pieniä, hauraita, yllättäviä, kyseenalaisia …

Lue lisää ►
07.08.2018 Festival

OPEN CALL / FALL 2018

UrbanApa tarvitsee sinua! UrbanApa palaa Ateneumiin lokakuussa 2018. Tämän syksyn temaattisena maisemana on “unknown”. UrbanApan konseptit tuleva festivaali mukaan lukien keskittyvät lähestymään tuntematonta -  haluja, utopioita ja dystopioita, sekä näiden kautta taiteen mahdollisuuksia johdattaa tuntemattoman äärelle. Miten unelmoida tuntemattomasta tulevaisuudesta? Miten kehittää työskentelyrakenteita, joita ei ole vielä olemassa? Miten taide voi …

Lue lisää ►
26.05.2018 Exchange

DemoFest

DemoFest / 26.-27.5.2018 / Zodiak – uuden tanssin keskus C4 la 26.5. klo 17 C4 ja su 27.5. klo 13 C4 *scroll down for English Syksyllä 2017 UrbanApa järjesti mentorointialustan nuorille taiteilijoille! Nyt nähtävä DemoFest tarjoilee kuluneena keväänä alkunsa saaneita teosehdotelmia ja/tai koreografisia kokeiluja. Mentorointialustalla tavanneet nuoret freelance tanssitaiteilijat ovat …

Lue lisää ►
25.05.2018 Mus!c

Ruskeat Tytöt X UrbanApa: SOLID GOLD

Tiukan kevään jälkeen UrbanApa ja Ruskeat Tytöt rantautuvat Putte’siin. Luvassa hikistä bailausta ja feminististä huutelua parhaassa seurassa. DJ Cute Cumber DJ Yeboyah Klubi on #StopHatredNow2018 - tapahtumaviikon päätösklubi. #THEFUTUREWILLBEDIFFERENT #THEFUTUREWILLBEFEMINIST

Lue lisää ►