Facebook | Twitter | Youtube |

UrbanApa

Tilaa Urbanapa uutiskirje!

Exchange

Urbaani kulttuuri–, taide– ja tapahtumayhteisö
Urbant kultur–, konst– och evenemangssamfund
Community for Urban Culture, Art and Events

TOOLBOX #14

27.05.2019 – 31.05.2019

TAITEILIJA TARVITSETKO INSPIRAATIOTA? IDEOITA? YSTÄVIÄ? RAKKAUTTA? APUA?

Ei hätää, sillä TOOLBOX on täällä taas. TOOLBOX on työpaja, laboratorio ja alusta taiteen ammattilaisilla.

 

TRICKLES AND LEAKAGES 

Tänä keväänä UrbanApan konseptit keskittyvät elämään, taiteeseen, yhteisöön ja solidaarisuuteen , sekä siihen miten asiat vuotavat toisiinsa.

Kevään ensimmäisessä TOOLBOXissa ollaan viiden perusaistin äärellä. Toolboxin on kuratoinut Laura Jantunen

Menossa mukana: Laura Pietiläinen, Taru Miettinen, Pietari Kärki, Lauri Supponen ja Laura Jantunen

klo10-15 tanssikoulu DCA:n tiloissa Itäkeskuksessa.

 

OLETKO KIINNOSTUNUT?!

HAE MUKAAN pe 24.5. mennessä ! Lue hakuohjeet alta.

Come come, come one come all!

 

TOOLBOX #14

UrbanApa TOOLBOX on työpaja/labi , jonka tarkoituksena on saattaa yhteen taiteen eri alojen ammattilaisia. TOOLBOX tarjoaa alustan taiteellisten praktiikoiden jakamiselle, paineettomalle taiteelliselle työskentelylle ja yli genrerajat ylittäville kokeiluille.

Kevään 2019 ensimmäisessä  TOOLBOXissa aistit työskennellään viiden perusaistin parissa.  Jaamme taiteellisia (ja oikean elämän) praktiikoita, tutkimme, keskustelemme ja vietämme aikaa yhdessä. TOOLBOX on suunnattu ammattilaisille MUTTA ei vaadi esiintymis- tai tanssitaustaa. Toki työskentelemme myös kehollisten, rytmisten tai tilallisten praktiikoiden parissa.

Työpajanvetäjinä / fasilitoijina toimivat: Laura Pietiläinen, Taru Miettinen, Pietari Kärki, Lauri Supponen ja Laura Jantunen

Päivät klo10-15 tanssikoulu DCA:n tiloissa Itäkeskuksessa.

 

Maanantai 27.5  Laura Jantunen : Nähdyssä oleskelusta

Me katsotaan ja havaitaan mitä katsominen meissä synnyttää. Liikuskellaan ja oleillaan niissä katseen synnyttämissä aallokoissa. Kyllä me hieman muistellaankin.
Mukaan: Vaatteet joissa voi liikkua sisällä ja vaatteet joissa tarkenee ulkona.

 

 

Tiistai 28.5  Pietari Kärki: UNNUMB

Hei! Ihanaa, että saan jakaa jotain sun kanssa. Tervetuloa!
      Olen muutaman vuoden ajatellut aktiivisesti toisen kohtaamista, kontaktia, välittymistä, yleisön toimijuutta sekä ympäristön ja tilanteen (situaatio) toimijuuksia. Näitä miettiessäni käsitykseni ruumiista tai kehosta on muuttunut paljon.
      Kokoan päivän sisällön itselleni tällä hetkellä tärkeistä ja mieluisista harjoitteista. Harjoitteet ovat sikäli avoimia, että niitä voi lähteä toteuttamaan monenlaiset kehot. Kurssilla saa tehdä asioita, siellä ei ole pakko tehdä asioita. Päivässä yhdistyy ainakin paritanssiksi laajentuva chi gung (qigong) -harjoite, Passing Through -perusteita, pieleen menevää kontakti-improvisaatiota ja jotain mitä kutsun (sanattomaksi) sosiaaliseksi kontakti-improvisaatioksi.
      Päivässä tulee olemaan aikaa harjoitteille, yhteinen ruokatauko ja jamit. Aikaa on varmaan myös tilanteessa syntyville muutoksille ja toivonkin, että tilanne voi ohjautua myös muiden kuin minun toimesta.
Mukaan: Vaatteet, joissa on mukava liikkua. Eväät.

 

Keskiviikko 29.5  Lauri Supponen: Kuulo/ääni

Kuulon kautta ääni tulee meille asti, toki myös muutakin kautta. Olisi hauskaa tutustua yhdessä ääniin ja niiden havaitsemiseen. Hahmottaa ääniä tilassa ja tilaa äänen avulla, niin isoa kuin pientäkin tilaa. Kuunnella yhdessä ja itseksemme. Pohtia mikä äänessä on itsessään kiinnostavaa, mikä kiinnostaa äänten suhteissa toisiinsa. Kuuntelemme työpajan loppupuolella puolet Gérard Griseyn teoksesta “Éspaces acoustiques”. Jos ehdit, olisi hauska jos voisit kuunnella ennen työpajaa kyseisen teoksen ensimmäisen osan “Prologue” (https://www.youtube.com/watch?v=BzdNSsZN5_g). Mukaan rennot, helposti liikuteltavat vaatteet – äänekkäätkin vaatteet ovat kivoja! Ota toki myös mukaan lempikuunteluasentoosi mahdollisesti kuuluvat tyynyt ja viltit.

 

Torstai 30.5 Laura Pietiläinen: Haju

Tässä työ/leikkipajassa keskitytään tuoksujen kautta avautuviin erilaisiin sfääreihin ja löydetään niiden resonansseja kehollisuuteen ja henkilökohtaiseen ilmaisuun. Olen tehnyt monia tanssiesityksiä kuunnellen itsessäni erilaisia energialaatuja ja näihin laatuihin olen tilannut parfymeristi ja taiteilija Ayin de Selalta luonnonmukaisia ja parantavia tuoksua Ranskasta. Minulla on näitä tuoksuja yhteensä 12 ja niiden äärellä työskentelemme päivän ajan. Tuoksujen nimet ovat: Fucking Free From Everything, Sweet Sensuality, Destroyer of Darkness, Queen of Light, Endless Ether, Clarity, Essential, Blonde Bombshell, Spring, Autumn, Summer ja Winter.

Perjantai 31.5  Taru Miettinen : INTUITIO (soundtrack J. Karjalainen: Hitaasti)

 Perjantaina työskennellään sisäisen tietämisen ja luottamisen teemojen äärellä. (Räjähdys-)herkistytään omalle äänelle, kuuntelemiselle ja tarkastellaan maailman pieniä liikkeitä ja trajektioita: mitkä asiat ovat tulossa sinua kohti, ja toisaalta mitä kohti sinä haluat kulkea. Millainen on sinun taiteellinen universumisi?

Mun intuitio sanoo, että me aloitellaan päivä sillain hitaasti ja kuulostellen somaattisen tehtävän äärellä. Sitten me aktivoidaan tilaa ja kuunnellaan ja opetellaan olemaan äänessä. Sitten me vähän käännellään tarotkortteja ja kirjoitellaan. Sitten me mennään tauolle yhden pohdiskelutehtävän kanssa. Sitten me puretaan pohdiskelutehtävä. Sitten me tehdään itsellemme kokonaisen universumin kokoinen taiteellinen kartta.

Ota siis tietska/kynä ja paperia mukaan.

Jos ehdit, voit tutustua etukäteen introduction lukuun. Tää on tosi monipuolinen ja inspiroiva teksti, joka tulee olemaan jollain tavalla läsnä päivässämme :)  http://cinco.lote.site/wp-content/uploads/2018/04/Manning2C-Erin-The-Minor-Gesture.pdf?fbclid=IwAR28dt-oQ941mRoVqylkwtQnzrva2OLJD3PUcdhVzRzMqoC4EE4aeHhFFfw

 

 

kliinisestitodistettu021-copy.

 

 

OLETKO KIINNOSTUNUT!

Haluatko inspiroitua ja inspiroida? Kokeilla uusia työtapoja taiteilijakollegoiden kanssa luovassa mutta paineettomassa ympäristössä? TOOLBOX hakee eri alojen taiteilijoita  jakamaan, inspiroimaan, oppimaan ja tutkimaan.

Lähetä LYHYT MAX PUOLIKAS A4 motivaatiokirjeesi (miksi haluat mukaan, millaisia työkaluja tarvitset) ja cv:si osoitteeseen sonya@urbanapa.fi  pe 24.5 mennessä!! 

HUOM! Labi maksaa 20€ ja osallistujien toivotaan sitoutuvan koko ajaksi. Yksittäisiä päiviä ei ole mahdollisuus ottaa.

Come come, come one come all!

#sharing #shaking #art #life  #utopias #possiblefutures #dreaming #dramaturgicaltools #emancipation #empowerment #joy #goodthingsingoodcompany

Tuoreimmat tapahtumat:

09.02.2021 Exchange

UrbanApa X HIFF: Valta, Toiseus ja representaatiot

Maailma muuttuu ja taiteen kenttä sen myötä. Viimeaikainen keskustelu mm. rasismista, kulttuurisesta omimisesta, #MeToo:sta ja representaatiosta on herättänyt isoja kysymyksiä – uusia ja vanhoja. UrbanApa taideyhteisö ja HIFF – Rakkautta & Anarkiaa ry aloittavat yhteistyön, jonka päämääränä on tarjota taidekentälle matalan kynnyksen alusta keskustelulle ja oppimiselle. Ensimmäinen vuonna 2021 toteutettava …

Lue lisää ►
18.01.2021 Exchange

FEMINIST LEADERSHIP 2 / OPEN CALL

Scroll down for Eng_ UrbanApa jatkaa feministisen johtamisen alustaa Feministisen johtamisen alusta taiteen ja kulttuurin parissa työskenteleville – working with frictions and fictions Keväällä 2021 UrbanApa toteuttaa jälleenfeministisen johtamisen alustan. Alusta perustuu vertaisoppimiselle ja sen tarkoitus on tukea osallistujien omaa työskentelyä ja pyrkimyksiä feministiseen johtajuuteen. Kuudesta työpajasta koostuva kehys pyrkii …

Lue lisää ►
16.11.2020 Exchange

TOOLBOX #17

  Scroll down for Eng_ UrbanApa TOOLBOX on työpaja/labi , jonka tarkoituksena on saattaa yhteen taiteen eri alojen ammattilaisia. TOOLBOX tarjoaa alustan taiteellisten praktiikoiden jakamiselle, paineettomalle taiteelliselle työskentelylle ja yli genrerajat ylittäville kokeiluille. Syksyn 2020 toisessa TOOLBOXissa työskennellään teeman “leikki” parissa. TOOLBOXin on co-kuratoinut Minna Karttunen.   Jaamme taiteellisia (ja oikean elämän) praktiikoita, …

Lue lisää ►
15.09.2020 Exchange

TOOLBOX #16

Scroll down for Eng_ UrbanApa TOOLBOX on työpaja/labi , jonka tarkoituksena on saattaa yhteen taiteen eri alojen ammattilaisia. TOOLBOX tarjoaa alustan taiteellisten praktiikoiden jakamiselle, paineettomalle taiteelliselle työskentelylle ja yli genrerajat ylittäville kokeiluille. Syksyn 2020 ensimmäisessä  TOOLBOXissa työskennellään teeman “leaks” eli valumien ja vaikutusten parissa.   TOOLBOXin co-kuraattori Suvi Kemppainen kirjoittaa teemasta seuraavaa:   …

Lue lisää ►