Facebook | Twitter | Youtube |

UrbanApa

Tilaa Urbanapa uutiskirje!

Exchange

Urbaani kulttuuri–, taide– ja tapahtumayhteisö
Urbant kultur–, konst– och evenemangssamfund
Community for Urban Culture, Art and Events

TOOLBOX #5

02.03.2015 – 07.03.2015

TAITEILIJA TARVITSETKO INSPIRAATIOTA? IDEOITA? RAHAA? RAKKAUTTA? APUA?

Ei hätää, sillä suuren suosion saanut  TOOLBOX on täällä taas. TOOLBOX on työpaja, laboratorio ja ideahautomo esittävän taiteen ammattilaisilla. Tänä keväänä TOOLBOXien teemana on Self Help – series. Me autamme sinua auttamaan itse itseäsi!

Menossa mukana: Anni Puolakka, Johannes Ekholm&Pekko Koskinen, Krista Petäjäjärvi, Saara Hannula ja Sonya Lindfors

2.-5.3.2015 klo 10-15  tanssikoulu DCA:n tiloissa, 7.3 klo 16-20, paikka TBA

OLETKO KIINNOSTUNUT!

Haluatko inspiroitua ja inspiroida? Kokeilla uusia työtapoja taiteilijakollegoiden kanssa luovassa mutta paineettomassa ympäristössä? UrbanApan TOOLBOX#5 hakee mukaansa uusia taiteilijoita. Viiden päivän laboratorio maksaa yhteensä 20€, työpajapaikkoja on rajoitettu määrä. Hakemusten deadline 20.2.2015. Tarkemmat hakuohjeet alla.

HUOM! Osallistujia haetaan koko viikoksi!

TOOLBOX #5

2.-7.3.2015 // DCA, Mannerheimintie 6 // klo10-15

TOOLBOX ON TÄÄLLÄ TAAS! UrbanApa järjestää viidennen osan TOOLBOX työpaja/labi konseptista teemalla SELF HELP. UrbanApa TOOLBOX on työpaja, laboratorio ja ideahautomo, jonka tarkoituksena on saattaa yhteen esittävän taiteen ammattilaisia nykytaiteen ja urbaanin taiteen aloilta. TOOLBOX tarjoaa alustan paineettomalle taiteelliselle työskentelylle ja genrerajat ylittäville kokeiluille. INSPIROI JA INSPIROIDU! UrbanApan tavoitteena on työllistää nuoria taiteilijoita, sekä luoda mahdollisuus yhteisölliseen taiteelliseen työskentelyyn ja verkottautumiseen.

 

Ma 2.3 klo10-15 Anni Puolakka: Ystävyys

Työpajassa käsitellään ystävyyttä taiteen tekemisen polttoaineena. Työskentelyn lähteenä – ja haasteena – on ystävyys toisia tekijöitä, itseä, yleisöä, omaa tai toisen teosta kohtaan. Mitä muotoja ystävyys voi saada ja ottaa?

 

Ti 3.3 klo 10 – 15 Krista Petäjäjärvi: Future Hybrid Artist?

Työpajan aiheena on taiteilijan laajentuva toimintakenttä nyt ja tulevaisuudessa. Mihin taidetta tarvitaan yhteiskunnan toimintakulttuurien murroksessa, miten taidetta tehdään työyhteisöissä, millä rahalla ja millä vaikutuksilla? Työpajassa liikutaan oman osaamisen ydinalueilla ja visioidaan mahdollisuuksia toimia tällä ammattitaidolla yllättävissä tehtävissä, paikoissa ja merkityksissä.

 

Ke 4.3 klo 10-15 Saara Hannula : Extended Self – help

Kuka tai mikä on se itse, jota autamme auttaessamme itseämme? Mistä se koostuu ja mihin asti se ulottuu? MItä tälle itselle tapahtuu, jos siihen sisällytetään toinen ihminen tai muu olento? Kuinka laaja itse voi laajimmillaan olla? Mitä on planetaarinen self-help?

Tässä työpajassa teemme erilaisia harjoitteita, jotka liikuttavat, hämärtävät ja uudelleen määrittävät itsen ja ei-itsen välistä rajaa. Lähestymme itseämme osana laajempaa asioiden, olentojen ja ilmiöiden verkostoa ja tutkimme mahdollisia siinä tapahtuvia muutoksia.

 

To 5.3 klo10-15 Life as Work ( Johannes Ekholm & Pekko Koskinen): Minä-Projekti

Sinä itse olet tärkein työsi. Miten sinä haluat luoda itsesi? Miten sinä kuvailisit elämäntyötäsi? Työpajassa opit käsitteellistämään ja pelillistämään itseäsi ja Minä – projektiasi. Työkalujasi ovat mm. minä-prosessi, minä-tuote, minä- konsepti ja minä-verkosto.

s200_johannes.ekholm

La 7.3  klo16-20 (HUOM! Paikkana Avanto, Töölönkatu 11 A 112)  Sonya Lindfors: UrbanApan BUDUAARI – FAKE ARTISTRY

KONSEPTI KONSEPTIN SISÄLLÄ. BUDUAARI  (ranskaksi boudoir) tarkoittaa pientä huonetta tai salonkia, jossa nainen  ottaa vastaan lähimpiä ystäviään. UrbanApan BUDUAARI tarjoaa paikan ja ajan keskustelulle ja kohtaamiselle treenisalin ulkopuolella. Kolmannessa BUDUAARISSA  on teemana FAKE ARTISTRY. Luvassa pientä tarjoilua!

 

OLETKO KIINNOSTUNUT!

Haluatko inspiroitua ja inspiroida? Kokeilla uusia työtapoja taiteilijakollegoiden kanssa luovassa mutta paineettomassa ympäristössä? TOOLBOX hakee taiteilijoita ja esittävän taiteen ammattilaisia jakamaan, inspiroimaan, oppimaan ja häröilemään.

Miksi haluat mukaan? Laita vapaamuotoinen ja LYHYT (max puolikas A4) hakemuksesi ja cv osoitteeseen sonya@urbanapa.fi 20.2.2015 mennessä.

HUOM! Viiden päivän laboratorio maksaa yhteensä 20€. Työpajapaikkoja on rajoitettu määrä, joten voithan osallistua koko labiin.

Tuoreimmat tapahtumat:

19.08.2020 Festival

UrbanApa x Ateneum 2020

[English below] Tänä vuonna UrbanApa x Ateneum -festivaalia vietetään 19.8.–22.8.2020 Ateneumin taidemuseossa. Tapahtuma on museokontekstin ja elävän nykytaiteen törmäyttävä monitaiteinen festivaali, jonka aikana taidemuseossa esiintyy monimuotoinen joukko esittävän taiteen, musiikin ja kuvataiteen ammattilaisia, jotka luovat yllätyksellisiä, poikkitaiteellisia ja leikkisiä teoksia. Vuoden 2020 ohjelman on kuratoinut Emmi Venna, Esete Sutinen ja Sonya …

Lue lisää ►
11.05.2020 Exchange

#StopHatredNow 2020

 #StopHatredNow 2020  – New Standards Työkaluja inklusiiviseen, antirasistiseen ja feministiseen toimintaan. 11.–15.5.2020  (For English see below) Taiteen kenttä tarvitsee työkaluja vastatakseen muuttuvan maailman tarpeisiin. Tästä tarpeesta on syntynyt #StopHatredNow. #StopHatredNow on interkulttuurinen ja antirasistinen tapahtuma-alusta, joka luo uutta diskurssia moninaisuudesta. Usean taide- ja kulttuuriorganisaation yhteistyönä toteuttama tapahtuma rakentaa positiivisessa hengessä …

Lue lisää ►
08.04.2020 Festival

OPEN CALL / FALL 2020

Me tarvitsemme toisiamme! (Scroll down for Eng) Elämme hurjia aikoja. Arki on keskeytynyt, huoli täyttänyt mielemme ja erilaiset rajoitukset tyhjentäneet kalenterimme. Sosiaalinen media ja digitaaliset alustat tuovat lohtua, mutta eivät voi korvata toisen ihmisen läheisyyttä. Me tarvitsemme toisiamme. Poikkeustila on paljastanut olemassa olevien rakenteiden epätasa-arvoisuuden. Taiteilijat, erityisesti epävarmoissa olosuhteissa työskentelevät freelancerit, …

Lue lisää ►
05.12.2019 Exchange

FEMINIST LEADERSHIP / OPEN CALL

Scroll down for Eng_ UrbanApa & MAD HOUSE toteuttavat yhteistyössä Feministisen johtamisen alusta – working with frictions and fictions Suomalaisen esittäväntaiteen kenttä kärsii epätasa-arvosta ja syrjivistä rakenteistä. Rakenteellinen muutos on hidasta ja vaikeaa, muutosta pitää edistää monesta kohtaa samaan aikaan. Yksi tapa edistää taiteenkentän inklusiivisuutta, tasa-arvoa ja moninaisuutta on feministinen …

Lue lisää ►