Facebook | Twitter | Youtube |

UrbanApa

Tilaa Urbanapa uutiskirje!

Exchange

Urbaani kulttuuri–, taide– ja tapahtumayhteisö
Urbant kultur–, konst– och evenemangssamfund
Community for Urban Culture, Art and Events

TOOLBOX #6

07.04.2015 – 11.04.2015

TAITEILIJA TARVITSETKO INSPIRAATIOTA? IDEOITA? RAHAA? RAKKAUTTA? APUA?

Ei hätää, sillä suuren suosion saanut  TOOLBOX on täällä taas. TOOLBOX on työpaja, laboratorio ja ideahautomo esittävän taiteen ammattilaisilla. Tänä keväänä TOOLBOXien teemana on Self Help – series. Me autamme sinua auttamaan itse itseäsi!

Menossa mukana: Kati Raatikainen, Anni Klein ja Heidi Soidinsali, Anna Cadia, Emmi Venna ja Sonya Lindfors

7.-11.4.2015 klo 10-15  tanssikoulu DCA:n tiloissa

OLETKO KIINNOSTUNUT!

HAKU ON PÄÄTTYNYT! Kiitos kaikille kiinnostuneille.

TOOLBOX #6

7.-11.4.2015 // DCA, Mannerheimintie 6 // klo10-15

Painaako stressi päälle? Ei hätää, kevään toinen TOOLBOX on täällä. Tämän kevään TOOLBOXien teemana on Self Help. Me autamme sinua auttamaan itseäsi. Sarjan toinen osa keskittyy taiteellisiin työkaluihin. Come and get it!

UrbanApa TOOLBOX on työpaja, laboratorio ja ideahautomo, jonka tarkoituksena on saattaa yhteen esittävän taiteen ammattilaisia nykytaiteen ja urbaanin taiteen aloilta. TOOLBOX tarjoaa alustan paineettomalle taiteelliselle jakamiselle, työskentelylle ja genrerajat ylittäville kokeiluille. INSPIROI JA INSPIROIDU! UrbanApan tavoitteena on työllistää nuoria taiteilijoita, sekä luoda mahdollisuus yhteisölliseen taiteelliseen työskentelyyn ja verkottautumiseen.

 

Ti 7.4 klo10-15 Kati Raatikainen: Itse Asiassa – Asioiden koreografia

Voiko “itseä” lähestyä asiana, joka rakentuu suhteessa toisiin asioihin: ihmisiin, eläimiin, esineisiin, tiloihin ja asioihin? Onko “itseä” olemassa ilman ympäristöä? Muuttaako vaikuttumisen kokemus suhtautumista itseen ja tekijyyteen kohti jaettua tekijyyttä? Mitä jos soolo on mahdoton muoto? Keskitymme kokeilemaan millä tavalla omaa taiteellista tekijyyttä voi lähestyä vaikutteissa olevan itsen ja ruumiin kautta. Oleilemme, aistimme ja havainnoimme ruumiin tiloja, jotka ovat jaettavissa muiden asioiden kanssa. Teemme kompositioharjoituksia ja keskustelemme asioiden koreografiasta ja koreografisen installaation mahdollisuuksista suhteessa itsen työstämiseen ja ns. laajennetun itsen paljastamiseen.

 

Ke 8.4 klo 10 – 15 Anni Klein ja Heidi Soidinsalo: Sound of music

Työpajassa paneudutaan siihen, kuinka valmis musiikkikappale voi toimia esityksen lähtökohtana. Työpajassa käydään läpi erilaisia lähetymistapoja valmiin musiikin käyttöön ja kokeillaan niitä käytännössä, joko yksin tai ryhmässä. Osallistuminen ei edellytä minkäänlaista musiikillista taustaa. Ota työpajaan mukaan yksi musiikkikappale, joka jollain tavalla puhuttelee sinua.

 

To 9.4 klo 10-15 Emmi Venna : BODYMINDFUCK

Työpajassa harjoitetaan kehomielen kokonaisvaltaista nyrjäyttämistä eli bodymindfuckia. Työskentely fokusoi kokemuksellisiin harjoitteisiin, joiden kautta ravitaan, häiritään ja peilataan kehon ja mielen toimintaa koreografisessa prosessissa. Nautinnollista hämmennystä ja kiinnostavaa epätasapainoa tuetaan mm. fyysisten, sensoristen ja audiovisuaalisten ärsykkeiden avulla. Harjoitteet antavat osallistujille tilaa tutkia koreografisen artikulaation mahdollisuuksia suhteessa erilaisiin kokemusta muuntaviin rajauksiin ja laajennuksiin.

 

Pe 10.4 klo10-15 Anna Cadia: FEMINIST DETOX

Tuntuuko sinusta pahalta? Rajoittaako patriarkaatti ajatteluasi? Haluaisitko vapautua keskinkertaisuudesta? Puhdista heteronormatiivisen hegemonian tahraama sielusi feministisin keinoin! Tule mukaan polttamaan rintaliivisi ja tuulettamaan vaginaasi! Koska olet sen arvoinen! (Työpaja soveltuu kaikille sukupuolille)

 

La 11.4  HUOM! Aika ja paikka TBA Sonya Lindfors: UrbanApan BUDUAARI – FAKE ARTISTRY osa 2

KONSEPTI KONSEPTIN SISÄLLÄ. BUDUAARI  (ranskaksi boudoir) tarkoittaa pientä huonetta tai salonkia, jossa nainen  ottaa vastaan lähimpiä ystäviään. UrbanApan BUDUAARI tarjoaa paikan ja ajan keskustelulle ja kohtaamiselle treenisalin ulkopuolella. Neljännessä BUDUAARISSA  jatkamme teemalla FAKE ARTISTRY. Luvassa pientä tarjoilua!

kliinisestitodistettu021 copy

OLETKO KIINNOSTUNUT!

Haluatko inspiroitua ja inspiroida? Kokeilla uusia työtapoja taiteilijakollegoiden kanssa luovassa mutta paineettomassa ympäristössä? TOOLBOX hakee taiteilijoita ja esittävän taiteen ammattilaisia jakamaan, inspiroimaan, oppimaan ja häröilemään.

HAKU ON PÄÄTTYNYT! Kiitos kaikille kiinnostuneille.

Tuoreimmat tapahtumat:

19.08.2020 Festival

UrbanApa x Ateneum 2020

[English below] Tänä vuonna UrbanApa x Ateneum -festivaalia vietetään 19.8.–22.8.2020 Ateneumin taidemuseossa. Tapahtuma on museokontekstin ja elävän nykytaiteen törmäyttävä monitaiteinen festivaali, jonka aikana taidemuseossa esiintyy monimuotoinen joukko esittävän taiteen, musiikin ja kuvataiteen ammattilaisia, jotka luovat yllätyksellisiä, poikkitaiteellisia ja leikkisiä teoksia. Vuoden 2020 ohjelman on kuratoinut Emmi Venna, Esete Sutinen ja Sonya …

Lue lisää ►
11.05.2020 Exchange

#StopHatredNow 2020

 #StopHatredNow 2020  – New Standards Työkaluja inklusiiviseen, antirasistiseen ja feministiseen toimintaan. 11.–15.5.2020  (For English see below) Taiteen kenttä tarvitsee työkaluja vastatakseen muuttuvan maailman tarpeisiin. Tästä tarpeesta on syntynyt #StopHatredNow. #StopHatredNow on interkulttuurinen ja antirasistinen tapahtuma-alusta, joka luo uutta diskurssia moninaisuudesta. Usean taide- ja kulttuuriorganisaation yhteistyönä toteuttama tapahtuma rakentaa positiivisessa hengessä …

Lue lisää ►
08.04.2020 Festival

OPEN CALL / FALL 2020

Me tarvitsemme toisiamme! (Scroll down for Eng) Elämme hurjia aikoja. Arki on keskeytynyt, huoli täyttänyt mielemme ja erilaiset rajoitukset tyhjentäneet kalenterimme. Sosiaalinen media ja digitaaliset alustat tuovat lohtua, mutta eivät voi korvata toisen ihmisen läheisyyttä. Me tarvitsemme toisiamme. Poikkeustila on paljastanut olemassa olevien rakenteiden epätasa-arvoisuuden. Taiteilijat, erityisesti epävarmoissa olosuhteissa työskentelevät freelancerit, …

Lue lisää ►
05.12.2019 Exchange

FEMINIST LEADERSHIP / OPEN CALL

Scroll down for Eng_ UrbanApa & MAD HOUSE toteuttavat yhteistyössä Feministisen johtamisen alusta – working with frictions and fictions Suomalaisen esittäväntaiteen kenttä kärsii epätasa-arvosta ja syrjivistä rakenteistä. Rakenteellinen muutos on hidasta ja vaikeaa, muutosta pitää edistää monesta kohtaa samaan aikaan. Yksi tapa edistää taiteenkentän inklusiivisuutta, tasa-arvoa ja moninaisuutta on feministinen …

Lue lisää ►