Facebook | Twitter | Youtube |

UrbanApa

Tilaa Urbanapa uutiskirje!

Exchange

Urbaani kulttuuri–, taide– ja tapahtumayhteisö
Urbant kultur–, konst– och evenemangssamfund
Community for Urban Culture, Art and Events

TOOLBOX #8

02.05.2016 – 06.05.2016

TAITEILIJA TARVITSETKO INSPIRAATIOTA? IDEOITA? RAHAA? RAKKAUTTA? APUA?

Ei hätää, sillä kevään ensimmäinen  TOOLBOX on täällä taas. TOOLBOX on työpaja, laboratorio ja ideahautomo esittävän taiteen ammattilaisilla. Tänä vuoden TOOLBOXien teemana on Sharing is caring!

 

MY (CHOREOGRAPHIC) TOOLS

Kevään ensimmäisessä TOOLBOXissa jaetaan koreografisia työkaluja.

Menossa mukana: Jarkko Partanen, Katja-Maria Taavitsainen, Anna Maria Häkkinen, Emmi Venna ja Sonya Lindfors

2.-6.5.2016 klo 10-15  tanssikoulu DCA:n tiloissa

OLETKO KIINNOSTUNUT?!

HAE MUKAAN to 28.4 mennessä lähettämällä vapaa hakemus osoitteeseen sonya@urbanapa.fi! Tarkemmat tiedot alla!

TOOLBOX #8

ONKO TYÖKALUPAKKI TYHJÄ JA IDEAT LOPUSSA?

Ei hätää, vuoden ensimmäinen TOOLBOX on täällä. Tämän vuoden TOOLBOXien teemana on Sharing is caring! Me autamme sinua auttamaan itseäsi. Sarjan ensimmäinen osa keskittyy KOREOGRAFISIIN TYÖKALUIHIN. TOOLBOXin aikana viisi koreografia jakaa omia taiteellisen työkalun praktiikoitaan.

UrbanApa TOOLBOX on työpaja, laboratorio ja ideahautomo, jonka tarkoituksena on saattaa yhteen taiteen eri alojen ammattilaisia. TOOLBOX tarjoaa alustan paineettomalle taiteelliselle jakamiselle, työskentelylle ja genrerajat ylittäville kokeiluille. INSPIROI JA INSPIROIDU! PASKAA JA TIMANTTIA! MITÄ TÄÄ ON MITÄ TÄÄ EI OO?

 

Ma 2.5 Sonya Lindfors: Bad girls and artistic fuckery

Sonya Lindfors tutkii näyttämön pahoja tyttöjä, olemista ja epäolemista,  valtarakenteiden purkamista ja voimaantumista. Työpaja on lähestyminen kohti uutta taiteellista praktiikkaa.

 

Ti 3.5 Katja-Maria Taavitsainen: MESS IS MORE

Kuinka oppia hyödyntämään omaa sisäistä kaaosta taiteellisessa prosessissa? Minkälaisesta sisäisestä sotkusta käsin voi kohdata toiset tilaan tulleet? Voiko yhteisestä sotkusta syntyä jotain kirkasta ja ymmärrettävää? Edes hetkeksi?
Katja-Maria Taavitsainen (Katti Meu) on kajaanilaislähtöinen tanssitaiteilija ja muusikko, joka työstää parhaillaan tanssin parissa työskentelyn lisäksi debyytti albumiaan.

Ke 4.5 Anna Maria Häkkinen

Taiteellinen praktiikka, jossa voi olla guru itselleen ja toisille. Antautua healing hengitykselle, kosketukselle ja herkistymiselle – tanssia tulevaisuus.
Kuunnellaan musiikkia tanssien itselle ja toisille oraakkelin tavoin. Ihan vaan tanssi ja sen katsominen taiteellisena praktiikkana.

 

To 5.5  Emmi Venna: BODYMINDFUCK  

Päivän aikana harjoitetaan kehomielen kokonaisvaltaista nyrjäyttämistä eli bodymindfuckia. Työskentelyssä keskitytään kokemuksellisiin harjoitteisiin, joilla ruokitaan, häiritään ja peilataan kehon ja mielen toimintaa koreografisessa prosessissa. Harjoitteet antavat osallistujille tilaa tutkia koreografisen ajattelunsa ulottuvuuksia suhteessa erilaisiin kokemusta muuntaviin rajauksiin ja laajennuksiin.

 

Pe 6.5  Jarkko Partanen: Doing time – Esiintyjä dramaturgian luojana  

Työpajassa tutkitaan kuinka esiintyjä voi toimia dramaturgian luojana ja kuinka teoksen dramaturgiaa voidaan luoda näyttämöltä käsin.  Luvassa mm. räjäyttelyä, venyttämistä, nopeuttamista, unohtamista ja hajottamista.

 

kliinisestitodistettu021 copy

 

OLETKO KIINNOSTUNUT!

Haluatko inspiroitua ja inspiroida? Kokeilla uusia työtapoja taiteilijakollegoiden kanssa luovassa mutta paineettomassa ympäristössä? TOOLBOX hakee taiteilijoita ja esittävän taiteen ammattilaisia jakamaan, inspiroimaan, oppimaan ja häröilemään.

Lähetä LYHYT max puolikas A4 hakemuksesi (miksi haluat mukaan, millaisia työkaluja tarvitset) ja cv:si osoitteeseen sonya@urbanapa.fi  to 28.4 mennessä!!

HUOM! Labi maksaa 20€ ja osallistujien toivotaansitoutuvan koko viikoksi. Yksittäisiä päiviä ei ole mahdollisuus ottaa.

 

Come come, come one come all!

Tuoreimmat tapahtumat:

07.02.2018 Exchange

Blackness & the Postmodern

Uusi vuosi ja uudet kujeet! Keväällä 2018 julkaistaan UrbanApan toinen julkaisu, Blackness & the Postmodern. Englanninkielinen julkaisu kokoaa kansainvälisten ja kotimaisten taiteilijoiden vapaamuotoisia tekstejä, joissa käsitellään syvällisemmin ja laajemmin postmodernin taiteen ja mustuuden välistä hiertymää sekä kysymystä mustan kehon abstraktiuden mahdollisuudesta nykyesitystaiteen näyttämöllä.   Lataa julkaisu tästä Layout: Kiia Beilinson …

Lue lisää ►
10.10.2017 Festival

UrbanApa x Ateneum 2017

UrbanApa x Ateneum on festivaali, joka törmäyttää urbaanin nykytaiteen ja museokontekstin. Kuuden päivän aikana on luvassa esityksiä ympäri museota, installaatioita, keskusteluja, tanssia, musiikkia ja jotain muuta. POSSIBLE AND IMPOSSIBLE FUTURES Ilmastonmuutos ja luonnonkatastrofit, ydinsodan uhka, ääriliikkeiden nousu, lisääntyvä pelko, viha, väkivalta ja ahdistus… Elämme maailmassa, josta toivo tuntuu pakenevan. Samalla …

Lue lisää ►
13.10.2017 Mus!c

TheFutureWillBeDIfferent

URBANAPA X ATENEUM – FESTARIKLUBI pe 13.10.2017// klo 21 -02 //  Lavaklubi Perjantaina festari rantautuu Kansallisteatterin Lavaklubille! Luvassa huutelua ja hikistä bailausta sekä neljä todella kovaa liveä! K-18   sisäänpääsy 5€, ilmaiseksi sisään klo22:30 saakka KATTIMEU AUTOMAATTINEN TUNTEIDENKÄSITTELY SESTRA MON – SALA DJ:t Renaz ja Soul Sanna   KATTIMEU  Katti …

Lue lisää ►
07.08.2017 Festival

UrbanApa OPEN call / fall 2017

UrbanApa tarvitsee sinua! Lokakuussa 2017 UrbanApa palaa Ateneumiin. Tällä kertaa meillä on käytössä Ateneum – salin lisäksi myös muita museon tiloja. Kysymmekin teiltä millaisia mahdollisuuksia/tarpeita/ajatuksia/koreografisia käyttöliittymiä museokonteksti tarjoaa tai ehdottaa juuri nyt? Millaista taidetta UrbanApan pitäisi tuoda Ateneumiin syksyllä 2017? Tänä syksynä UrbanApan temaattisena maisemana on “Possible and impossible futures” …

Lue lisää ►