Facebook | Twitter | Youtube |

UrbanApa

Tilaa Urbanapa uutiskirje!

Exchange

Urbaani kulttuuri–, taide– ja tapahtumayhteisö
Urbant kultur–, konst– och evenemangssamfund
Community for Urban Culture, Art and Events

TOOLBOX #8

02.05.2016 – 06.05.2016

TAITEILIJA TARVITSETKO INSPIRAATIOTA? IDEOITA? RAHAA? RAKKAUTTA? APUA?

Ei hätää, sillä kevään ensimmäinen  TOOLBOX on täällä taas. TOOLBOX on työpaja, laboratorio ja ideahautomo esittävän taiteen ammattilaisilla. Tänä vuoden TOOLBOXien teemana on Sharing is caring!

 

MY (CHOREOGRAPHIC) TOOLS

Kevään ensimmäisessä TOOLBOXissa jaetaan koreografisia työkaluja.

Menossa mukana: Jarkko Partanen, Katja-Maria Taavitsainen, Anna Maria Häkkinen, Emmi Venna ja Sonya Lindfors

2.-6.5.2016 klo 10-15  tanssikoulu DCA:n tiloissa

OLETKO KIINNOSTUNUT?!

HAE MUKAAN to 28.4 mennessä lähettämällä vapaa hakemus osoitteeseen sonya@urbanapa.fi! Tarkemmat tiedot alla!

TOOLBOX #8

ONKO TYÖKALUPAKKI TYHJÄ JA IDEAT LOPUSSA?

Ei hätää, vuoden ensimmäinen TOOLBOX on täällä. Tämän vuoden TOOLBOXien teemana on Sharing is caring! Me autamme sinua auttamaan itseäsi. Sarjan ensimmäinen osa keskittyy KOREOGRAFISIIN TYÖKALUIHIN. TOOLBOXin aikana viisi koreografia jakaa omia taiteellisen työkalun praktiikoitaan.

UrbanApa TOOLBOX on työpaja, laboratorio ja ideahautomo, jonka tarkoituksena on saattaa yhteen taiteen eri alojen ammattilaisia. TOOLBOX tarjoaa alustan paineettomalle taiteelliselle jakamiselle, työskentelylle ja genrerajat ylittäville kokeiluille. INSPIROI JA INSPIROIDU! PASKAA JA TIMANTTIA! MITÄ TÄÄ ON MITÄ TÄÄ EI OO?

 

Ma 2.5 Sonya Lindfors: Bad girls and artistic fuckery

Sonya Lindfors tutkii näyttämön pahoja tyttöjä, olemista ja epäolemista,  valtarakenteiden purkamista ja voimaantumista. Työpaja on lähestyminen kohti uutta taiteellista praktiikkaa.

 

Ti 3.5 Katja-Maria Taavitsainen: MESS IS MORE

Kuinka oppia hyödyntämään omaa sisäistä kaaosta taiteellisessa prosessissa? Minkälaisesta sisäisestä sotkusta käsin voi kohdata toiset tilaan tulleet? Voiko yhteisestä sotkusta syntyä jotain kirkasta ja ymmärrettävää? Edes hetkeksi?
Katja-Maria Taavitsainen (Katti Meu) on kajaanilaislähtöinen tanssitaiteilija ja muusikko, joka työstää parhaillaan tanssin parissa työskentelyn lisäksi debyytti albumiaan.

Ke 4.5 Anna Maria Häkkinen

Taiteellinen praktiikka, jossa voi olla guru itselleen ja toisille. Antautua healing hengitykselle, kosketukselle ja herkistymiselle – tanssia tulevaisuus.
Kuunnellaan musiikkia tanssien itselle ja toisille oraakkelin tavoin. Ihan vaan tanssi ja sen katsominen taiteellisena praktiikkana.

 

To 5.5  Emmi Venna: BODYMINDFUCK  

Päivän aikana harjoitetaan kehomielen kokonaisvaltaista nyrjäyttämistä eli bodymindfuckia. Työskentelyssä keskitytään kokemuksellisiin harjoitteisiin, joilla ruokitaan, häiritään ja peilataan kehon ja mielen toimintaa koreografisessa prosessissa. Harjoitteet antavat osallistujille tilaa tutkia koreografisen ajattelunsa ulottuvuuksia suhteessa erilaisiin kokemusta muuntaviin rajauksiin ja laajennuksiin.

 

Pe 6.5  Jarkko Partanen: Doing time – Esiintyjä dramaturgian luojana  

Työpajassa tutkitaan kuinka esiintyjä voi toimia dramaturgian luojana ja kuinka teoksen dramaturgiaa voidaan luoda näyttämöltä käsin.  Luvassa mm. räjäyttelyä, venyttämistä, nopeuttamista, unohtamista ja hajottamista.

 

kliinisestitodistettu021 copy

 

OLETKO KIINNOSTUNUT!

Haluatko inspiroitua ja inspiroida? Kokeilla uusia työtapoja taiteilijakollegoiden kanssa luovassa mutta paineettomassa ympäristössä? TOOLBOX hakee taiteilijoita ja esittävän taiteen ammattilaisia jakamaan, inspiroimaan, oppimaan ja häröilemään.

Lähetä LYHYT max puolikas A4 hakemuksesi (miksi haluat mukaan, millaisia työkaluja tarvitset) ja cv:si osoitteeseen sonya@urbanapa.fi  to 28.4 mennessä!!

HUOM! Labi maksaa 20€ ja osallistujien toivotaansitoutuvan koko viikoksi. Yksittäisiä päiviä ei ole mahdollisuus ottaa.

 

Come come, come one come all!

Tuoreimmat tapahtumat:

04.10.2018 Festival

UrbanApa x Ateneum 2018

 4.-7.10.2018 / Unknown?  Me olemme tuntemattoman äärellä. Me emme tiedä mitä seuraavaksi tapahtuu. Rajapinnat vuotavat ja tuttu muuttuu tunnistamattomaksi. Meitä pelottaa, mutta ehkä voimme kohdata tuntemattoman yhdessä?  UrbanApa x Ateneum on festivaali, joka törmäyttää urbaanin nykytaiteen ja museokontekstin. Neljän päivän aikana tuomme yhteen installaatioita ja videotaidetta, pieniä, hauraita, yllättäviä, kyseenalaisia …

Lue lisää ►
07.08.2018 Festival

OPEN CALL / FALL 2018

UrbanApa tarvitsee sinua! UrbanApa palaa Ateneumiin lokakuussa 2018. Tämän syksyn temaattisena maisemana on “unknown”. UrbanApan konseptit tuleva festivaali mukaan lukien keskittyvät lähestymään tuntematonta -  haluja, utopioita ja dystopioita, sekä näiden kautta taiteen mahdollisuuksia johdattaa tuntemattoman äärelle. Miten unelmoida tuntemattomasta tulevaisuudesta? Miten kehittää työskentelyrakenteita, joita ei ole vielä olemassa? Miten taide voi …

Lue lisää ►
04.06.2018 Exchange

TOOLBOX #13

UrbanApa TOOLBOX on työpaja/labi , jonka tarkoituksena on saattaa yhteen taiteen eri alojen ammattilaisia. TOOLBOX tarjoaa alustan taiteellisten praktiikoiden jakamiselle, paineettomalle taiteelliselle työskentelylle ja yli genrerajat ylittäville kokeiluille. Kevään 2018 toisessa  TOOLBOXissa tools for art and life työskennellään elämän, taiteen ja näyttämöllisten avausten kanssa.  Jaamme taiteellisia (ja oikean elämän) praktiikoita, tutkimme, keskustelemme ja …

Lue lisää ►
26.05.2018 Exchange

DemoFest

DemoFest / 26.-27.5.2018 / Zodiak – uuden tanssin keskus C4 la 26.5. klo 17 C4 ja su 27.5. klo 13 C4 *scroll down for English Syksyllä 2017 UrbanApa järjesti mentorointialustan nuorille taiteilijoille! Nyt nähtävä DemoFest tarjoilee kuluneena keväänä alkunsa saaneita teosehdotelmia ja/tai koreografisia kokeiluja. Mentorointialustalla tavanneet nuoret freelance tanssitaiteilijat ovat …

Lue lisää ►