Facebook | Twitter | Youtube |

UrbanApa

Tilaa Urbanapa uutiskirje!

Exchange

 

Urbaani kulttuuri–, taide– ja tapahtumayhteisö
Urbant kultur–, konst– och evenemangssamfund
Community for Urban Culture, Art and Events

Mikä on UrbanApa Exhange?

UrbanApa Exchange  on nimensä mukaisesti alusta tiedon ja taiteellisten työkalujen jakamiselle. Exchange tarjoaa työpajoja, luentoja, seminaareja ja laboratorioita sekä ammattilaisille että harrastajille.

Festivaalien ja muiden tapahtumien yhteydessä toimiva lapsi- ja nuorisotyöprojekti UrbanArtsExchange, toimii myös taidekasvatuksellisena projektina. Projektissa tärkeää on yläasteikäisten nuorten ja taiteilijoiden välinen yhteistyö. Työpajat ovat ilmaisia ja  suunnattu 12–17-vuotiaille.

 

What is UrbanApa Exhange?

UrbaApa exchange is a platform for sharing and exchanging knowledge, information, artistic practices and tools. Exchange offers workshops, seminars, lectures and labs to both professionals and amateurs.

 

UrbanArsEchange is a project organized under the Exchange platform that is aimed at young audiences. It focus is to bridge the generation gap and offer a space for artistic creation for children and youth. All the workshops of the project are free of charge.

Vad är UrbanApa Exhange?

UrbanApa
Exchange

Blackness & the Postmodern

07.02.2018 – 08.02.2018

UrbanApa lanseeraa Sivuaskel-festivaalin yhteydessä lyhyen ennakkoversion toukokuussa julkaistavasta Blackness & the Postmodern – kokoelmasta. Julkaisutilaisuuden yhteydessä järjestetään keskustelutilaisuus dekoloniaalisista praktiikoista

 

Ke 7.2.2018 18:00 – 20:00
Valssaamo, Kaapelitehdas
Vapaa pääsy | Free admission

AIKATAULU
18:00 a decolonial soundmeditation by Zen Jefferson
18:30 – 20:00 decolonial dreaming practices / keskustelijoina Marian Abdulkarim, Sophia Wekesa, Giovanna Esposito Yussif ja Sonya Lindfors

Blackness & the Postmodern

Uusi vuosi ja uudet kujeet! Keväällä 2018 julkaistaan UrbanApan toinen julkaisu, Blackness & the Postmodern. Englanninkielinen julkaisu kokoaa kansainvälisten ja kotimaisten taiteilijoiden vapaamuotoisia tekstejä, joissa käsitellään syvällisemmin ja laajemmin postmodernin taiteen ja mustuuden välistä hiertymää sekä kysymystä mustan kehon abstraktiuden mahdollisuudesta nykyesitystaiteen näyttämöllä.

 

Lataa julkaisu tästä

27459781_10155407228753691_1119327672796226912_n

Layout: Kiia Beilinson

Kovat ajat vaativat pehmeitä otteita!

UrbanApa järjestästää keskiviikkona julkaisuntilaisuuden yhteydessä Decolonial Dreaming Session, joka tarjoaa hellän alustan radikaalille unelmoinnille ja muutokselliselle mietiskelylle. Sessio koostuu dekolonialistisesta äänimeditaatiosta, jota seuraa Lindforsin vetämä pehmeä keskustelu dekolonialistisista praktiikoista. Keskustelijoina Giovanna Esposito Yussif, Maryan Abdulkarim ja Sophia Wekesa.

 

Lisäksi kuullaan afro astraalinen äänimeditaatio, jonka on tehnyt Zen Jefferson

z∑n’s ∆ƒ®º As†®∆L D®∑åM Ç°N†inµµm part II – feat Mx. Oops 

For the colonized, waking life is oppressive across many dimensions of experience. We swim in an ocean of whiteness that never needs to announce itself, reenforcing its domain. Dream is a space to exercise freedom. But our minds are conditioned by colonial legacies, and our conditioning still influences the stuff of dream. This decolonial dreaming practice is not quite utopian or dystopian, but heterotopian; a playground that is also a battlefield. Our audio-visual journey does not announce its blackness, instead, it emerges from the blackness of void, as a modernization of the ancient practice of visioning.

DDS-unelmointitilaisuus on jatkumoa UrbanApan organisoimille sessioille teemasta mahdolliset ja mahdottomat tulevaisuudet.

Exchange

TOOLBOX #11

06.06.2017 – 11.06.2017

TAITEILIJA TARVITSETKO INSPIRAATIOTA? IDEOITA? YSTÄVIÄ? RAKKAUTTA? APUA?

Ei hätää, sillä  TOOLBOX on täällä taas. TOOLBOX on työpaja, laboratorio ja alusta taiteen ammattilaisilla.

WRITING AND DRAMATURGICAL TOOLS 

Kovat ajat vaativat pehmeitä otteita, joten tänä vuonna UrbanApa keskittyy unelmointiin, utooppisuuteen ja mahdollisiin tulevaisuuksiin.

Kevään toisessa TOOLBOXissa ollaan näyttämön, kirjoittamisen ja dramaturgisten työkalujen äärellä.

Menossa mukana: Elina Pirinen, Niko Hallikainen, Maija Mustonen, Asta Honkamaa ja Maija Hirvanen

6.-11.6 klo10-15 tanssikoulu DCA:n tiloissa Itäkeskuksessa.

 

OLETKO KIINNOSTUNUT?!

HAE MUKAAN la 3.6 mennessä ! Lue hakuohjeet alta.

Come come, come one come all!

TOOLBOX #11

INSPIROI JA INSPIROIDU! PASKAA JA TIMANTTIA! MITÄ TÄÄ ON MITÄ TÄÄ EI OO?

UrbanApa TOOLBOX on työpaja/labi , jonka tarkoituksena on saattaa yhteen taiteen eri alojen ammattilaisia. TOOLBOX tarjoaa alustan taiteellisten praktiikoiden jakamiselle, paineettomalle taiteelliselle työskentelylle ja yli genrerajat ylittäville kokeiluille.

Kevään 2017 toisessa  TOOLBOXissa writing and dramaturgical tools työskennellään kirjoittamisen, näyttämöllisten avausten ja dramaturgisten työvälineiden kanssa.  Jaamme taiteellisia (ja oikean elämän) praktiikoita, tutkimme, keskustelemme ja vietämme aikaa yhdessä. TOOLBOX ei vaadi esiintymis- tai tanssitaustaa, vaikka työskentelemme myös kehollisten, rytmisten tai tilallisten praktiikoiden parissa.

Työpajanvetäjinä / fasilitoijina toimivat: Elina Pirinen, Niko Hallikainen, Maija Mustonen, Asta Honkamaa ja Maija Hirvanen

Päivät klo10-15 paitsi sunnuntai klo11-16

 

Ti 6.6 Niko Hallikainen: MANIFEST

Työpajassa keskitytään kirjoittamisen ja kielellisen ajattelun provosointiin. Harjoitamme eri tapoja kirjoittaa kunkin osallistujan omat praktiset ja kielelliset tarpeet huomioiden. Tavoittelemme kirjoittamisen virtaavaa tilaa, joka kyseenalaistaa kirjoitusblokkien olemassaolon tai avaa ne kaikki. Lähestymme kirjoittamista ajatusten jatkuvan tulemisen taltiointina, jota työpajan harjoitteet helpottavat ja syventävät. Kirjoitamme, jotta kaikkein tärkein ilmenee. Päivä koostuu kirjoitusharjoitteista, tekstien lukemisesta ja fyysisistä harjoitteista, joista virittäytyneinä lähdemme kirjoittamaan. Tarvitset mukaan kirjoitusvälineet, joilla työskentelyn koet mahdolliseksi.

 

Ke 7.6 Maija Mustonen

Kurssilla mennään metsään, tanssitaan kauneudelle ja kirjoitetaan rakkauskirjeitä.

Ota mukaan säähän passelit ulkoiluvaatteet. Iltapäivä vietetään studiossa.

 

To 8.6 Asta Honkamaa : Pehmeä kirjoittaminen- Soft writing

Työpajassa hyväksytään, paska ja timantti, ja kaikki siltä väliltä. Kirjallisuusterapeuttiset kirjoitusharjoitukset ovat nopeita ja ne kirjoitetaan käsin. Ne eivät eroa paljoakaan tavallisista luovankirjoittamisen harjoitteista, sen sijaan niitä ei arvoteta tai hiota. Parhaimmassa tapauksessa harjoitteista voi olla  jatkossakin jeesiä kirjoittamisen tai elämän vittuillessa. Päivän aikana myös levätään.

Ota mukaasi tyyny, viltti, vihko ja kynä.

 

Pe 9.6 Elina Pirinen: Juhlinta

Juhlinta – kurssi tarjoaa paikan juhlia omia subjektiivisia ruumiillisia dramaturgioita – ruumiin hulluuden keksintöjä, erilaisten anatomis-runollisten ja instant-kielellisten performatiivisten lähtöjen kautta. Kurssin ruumiillisia, kielellisiä ja esineellisiä tehtäviä voi tehdä täysin omista lähtökohdista käsin moderoinnin alkutriggerien jälkeen ja katsoa millaisiin bileisiin itsen kanssa päätyy.

Kukin osallistuja saa melskata tai plötsähtää tai jumittaa tai surra tai riekkua tai vaalia tai silottaa tai rupistaa jne omia ihmiskohtalonsa ilmiasuja ja iloita kanssatoverien pöpiydestä.
Ota mukaan esine, joka kuumottaa sinua.
Ota mukaan kynää ja paperia tai tietokone.
Ota mukaan vaatteet, jotka inspiroivat sinua juhlimaan.

 

Su 11.6 Maija Hirvanen: Sessio

Reikä neljännessä seinässä. Fyysinen dramaturgia, paikka, näyttämö.

Mitä jos piste, jossa jalkasi osuu maan pintaan on teoksen alku? Mitä jos näyttämön seinät kaatuvat? Hirvasen työpajassa heittäydytään paikan ja näyttämön silloittamiseen ja fyysiseen dramaturgiaan. Kirjoitetaan käsin, salakuunnellaan, hikoillaan kukin tavallaan, hengitetään betonin läpi ja avataan kukkia.

 

altistu004 copy

OLETKO KIINNOSTUNUT!

Haluatko inspiroitua ja inspiroida? Kokeilla uusia työtapoja taiteilijakollegoiden kanssa luovassa mutta paineettomassa ympäristössä? TOOLBOX hakee eri alojen taiteilijoita  jakamaan, inspiroimaan, oppimaan ja tutkimaan.

Lähetä LYHYT MAX PUOLIKAS A4 motivaatiokirjeesi (miksi haluat mukaan, millaisia työkaluja tarvitset) ja cv:si osoitteeseen sonya@urbanapa.fi  la 3.6 mennessä!! 

HUOM! Labi maksaa 20€ ja osallistujien toivotaan sitoutuvan koko ajaksi. Yksittäisiä päiviä ei ole mahdollisuus ottaa.

Come come, come one come all!

#sharing #shaking #utopias #possiblefutures #dreaming #dramaturgicaltools #emancipation #empowerment #joy #goodthingsingoodcompany

Exchange

TOOLBOX #10

27.02.2017 – 03.03.2017

TAITEILIJA TARVITSETKO INSPIRAATIOTA? IDEOITA? YSTÄVIÄ? RAKKAUTTA? APUA?

Ei hätää, sillä kevään ensimmäinen  TOOLBOX on täällä taas. TOOLBOX on työpaja, laboratorio ja alusta taiteen ammattilaisilla.

POSSIBLE AND IMPOSSIBLE FUTURES

Kovat ajat vaativat pehmeitä otteita, joten tänä keväänä TOOLBOXeissa työskennellään unelmoinnin, utooppisuuden ja mahdollisten tulevaisuuksien parissa. Ensimmäisessä TOOLBOXissa #thefutureisfemale unelmoidaan, jaetaan praktiikoita ja voimaannutaan.

Menossa mukana: Emmi Venna, Laura Jantunen, Sara Melleri, Linda Martikainen ja Sonya Lindfors.

27.2-3.3.2017 klo10-15 tanssikoulu DCA:n tiloissa.

 

OLETKO KIINNOSTUNUT?!

HAE MUKAAN ma 20.2 mennessä ! Lue hakuohjeet alta.

Come come, come one come all!

TOOLBOX #10

INSPIROI JA INSPIROIDU! PASKAA JA TIMANTTIA! MITÄ TÄÄ ON MITÄ TÄÄ EI OO?

UrbanApa TOOLBOX on työpaja/labi , jonka tarkoituksena on saattaa yhteen taiteen eri alojen ammattilaisia. TOOLBOX tarjoaa alustan taiteellisten praktiikoiden jakamiselle, paineettomalle taiteelliselle työskentelylle ja yli genrerajat ylittäville kokeiluille.

Kevään 2017 ensimmäisessä TOOLBOXissa #thefutureisfemale työskennellään mahdollisten (ja mahdottomien) tulevaisuuksien kanssa, jaetaan taiteellisia (ja oikean elämän) praktiikoita, tutkitaan,  voimaannutaan ja ollaan yhdessä. TOOLBOX ei vaadi esiintymis- tai tanssitaustaa, vaikka työskentelemme myös kehollisten, rytmisten tai tilallisten praktiikoiden parissa.

Työpajanvetäjinä / fasilitoijina toimivat: Emmi Venna, Sara Melleri, Laura Jantunen, Linda Martikainen ja Sonya Lindfors.

 

Ma 27.2 Emmi  Venna: THIS SEASON I’VE BEEN MOSTLY 

Työpajassa kuulostellaan tämän kauden draiveja ja luodaan tilaa spontaaneille, yllättäville, hauraille, selittämättömille, noloille, nautinnollisille ja oudoilta tuntuville impulsseille ja ideoille.

#atm #life #space #subtext #bubblingunder #PostPreDuring #passion #boredom #guiltypleasures #personalhells #thisseason #etc #etc #idk

Ti 28.2 Sara Melleri: Playing a performance /Esitys on leikki

Työpaja käsittelee henkilökohtaisuutta ja omaelämäkerrallisuutta näyttämöllisenä materiaalina. Teemaa lähestytään musiikin, idolien, kirjoitustehtävien, puhumisen ja irrottelun kautta. Tuo työpajaan joku lapsuutesi leikki, teksti, piirrustus, ääninäyte tai muu dokumentti ja tehdään siitä jotain uutta. HOX! Osa työpajasta tapahtuu karaokessa.

Ke 1.3 Laura Jantunen: Forgiveness, enjoyment and fun

Hei, mä oon tullu siihen päätelmään ettei itseään sais syyttää tai sättiä turhaan. Siis en mä henkilökohtaisen kasvun tiellä halua olla, mutta jotkut sellaset tyhmät ja turhat syyllistävät ajatukset päässä pitää oppia tunnistamaan ja hiljentämään. *insert feminist quote about capitalism and patriarchy*

Mieltä on helpompi kuunnella liikkeessä, joten liikutaan, kuunnellaan ja hyväksytään. Puhutaan ja jaetaan. Vähitellen kevyesti päästään toivottavasti nautintoon ja hauskuuteen, jos ei niin sehän on ok tietty kans. <3

To 2.3 Linda Martikainen: Esineen esiintyjyys

Työpajassa tarkastellaan, mikä on esineen esiintyjyys, ja miten sitä tuetaan tai ei tueta. Päivän aluksi tehdään aisti- ja havaintoharjoitteita, joiden kautta siirrytään esineiden kanssa olemiseen. Nautinnon hakuisen yhdessä olemisen lomassa tutkitaan, miten valtaa jaetaan esineen ja ihmisen vuorovaikutussuhteessa. Työskentelyä varten osallistujaa pyydetään ottamaan mukaan vapaavalintainen esine sekä muistiinpanovälineet.

Pe 3.3 Sonya Lindfors:  The Triple D -workshop ( decolonizing, decentralizing and dreaming)

Luvassa utooppista (ja dystooppista) unelmointia, epäkeskittäviä harjoituksia ja tulevaisuuden tansseja. Työpaja on ensimmäinen sukellus DDD – praktiikkaan.

 

whynot004

 

OLETKO KIINNOSTUNUT!

Haluatko inspiroitua ja inspiroida? Kokeilla uusia työtapoja taiteilijakollegoiden kanssa luovassa mutta paineettomassa ympäristössä? TOOLBOX hakee eri alojen taiteilijoita  jakamaan, inspiroimaan, oppimaan ja tutkimaan.

Lähetä LYHYT MAX PUOLIKAS A4 hakemuksesi (miksi haluat mukaan, millaisia työkaluja tarvitset) ja cv:si osoitteeseen sonya@urbanapa.fi  ma 20.2 mennessä!!

HUOM! Labi maksaa 20€ ja osallistujien toivotaan sitoutuvan koko viikoksi. Yksittäisiä päiviä ei ole mahdollisuus ottaa.

Come come, come one come all!

#sharing #shaking #utopias #possiblefutures #dreaming #futureisfemale #emancipation #empowerment #joy #goodthingsingoodcompany

Exchange

DISCUSSING STRUCTURES + Magazine launch

09.09.2016 – 09.09.2016

DISCUSSING STRUCTURES + MAGAZINE  LAUNCH

Friday 9.9.2016 15:30-18 @ Ateneum – sali  / FREE ENTRANCE

This fall UrbanApa’s concepts focus on structures and community as a choreographic practice. UrbanApa will host a series of discussions and lectures on structures of the art scene present and future. This first event is also the magazine launch of CHOREOGRAPHY, a nordic magazine initiated and edited by the Oslo-based choreographers Solveig Styve Holte, Ann-Christin Berg Kongsness and writer Runa Borch Skolseg.

See the schedule below!

DISCUSSING STRUCTURES + Magazine launch

Friday 9.9.2016 15:30-18 @ Ateneum – sali  / FREE ENTRANCE

This fall UrbanApa’s concepts focus on structures and community as a choreographic practice. UrbanApa will host a series of discussions and lectures on structures of the art scene present and future. This first event is also the magazine launch of CHOREOGRAPHY, a nordic magazine initiated and edited by the Oslo-based choreographers Solveig Styve Holte, Ann-Christin Berg Kongsness and writer Runa Borch Skolseg.

THE SCHEDULE

15:30 Forewords from UrbanApa / Why we should talk about structures

15:45 The launch of the magazine / Ann-Christin Berg Kongness

BREAK with coffee, cookies and hiphop tunes

16:30-17:45 DISCUSSING STRUCTURES (a very free and and discussive one) / Panelists: Soili Huhtakallio, Harri Kuorelahti, Simo Kellokumpu, Laura Jantunen, Niko Hallikainen

+ questions and comments from the audience

choreography

Choreography is a magazine initiated and edited by the Oslo-based choreographers Solveig Styve Holte, Ann-Christin Berg Kongsness and writer Runa Borch Skolseg. The magazine consists of texts written by Nordic artists within the field of dance and choreography. Each text is build around a specific issue requested by the editors, there are independent texts as well as conversations and interviews. All texts exist in both Scandinavian and English versions. With the magazine we wish to build a rich and complex understanding of what choreography is and can be. We have curated the texts we`ve been missing and the conversations we have dreamt of reading.

 

The contributors:

Evfa Lilja, Naja Lee Jensen, Thomas Talawa Prestø, Elle Sofe Henriksen, Marte Reithaug Sterud, Ròsa Òmarsdòttir, Per Roar, Josefine Wikström, Janne-Camilla Lyster, Solveig Styve Holte, Simo Kellokumpu, Ann-Christin Berg Kongsness, Sonya Lindfors, Veronica Thorseth / Leo Preston, Mette Edvardsen, Mette Ingvartsen, Stina Nyberg and Venke Marie Sortland.

Graphic design by Helge Hjort Bentsen.

The magazine is supported by The Norwegian Arts Council and The Nordic Culture Fund.

The magazine will be for sale for 10 Euros.

Exchange

TOOLBOX #9

06.09.2016 – 11.09.2016

TAITEILIJA TARVITSETKO INSPIRAATIOTA? IDEOITA? YSTÄVIÄ? RAKKAUTTA? APUA?

Ei hätää, sillä syksyn ensimmäinen  TOOLBOX on täällä taas. TOOLBOX on työpaja, laboratorio ja ideahautomo esittävän taiteen ammattilaisilla. Tänä vuonna TOOLBOXien mielenmaisemana on Sharing is caring!

 

WRITING AND OTHER DRAMATURGICAL TOOLS

Syksyn ensimmäisessä TOOLBOXissa työskennelllään kirjoittamisen, rakenteiden ja dramaturgisten työkalujen parissa.

Menossa mukana: Anni Klein, Jaakko Pallasvuo, Johannes Ekholm, Heidi Väätänen, Ann-Christin Kongsness ja Niko Hallikainen

6.-11.9.2016  tanssikoulu DCA:n tiloissa HUOM! Ti-pe klo 10-15, la klo16-20, su klo11-16.

 

OLETKO KIINNOSTUNUT?!

HAE MUKAAN ma 29.8 mennessä ! Lue hakuohjeet alta.

TOOLBOX #9

AHDISTAAKO ALKAVA SYKSY? ONKO TYÖKALUPAKKI TYHJÄ JA IDEAT LOPUSSA?

Ei hätää, syksyn ensimmäinen TOOLBOX on täällä. Vuoden 2016 toisessa TOOLBOXissa työskennelllään kirjoittamisen, rakenteiden ja dramaturgisten työkalujen parissa. TOOLBOXin aikana kuusi taiteilijaa/kirjoittajaa jakaa omia praktiikoitaan.

UrbanApa TOOLBOX on työpaja, laboratorio ja ideahautomo, jonka tarkoituksena on saattaa yhteen taiteen eri alojen ammattilaisia. TOOLBOX tarjoaa alustan taiteellisten praktiikoiden jakamiselle, paineettomalle taiteelliselle työskentelylle ja yli genrerajat ylittäville kokeiluille. INSPIROI JA INSPIROIDU! PASKAA JA TIMANTTIA! MITÄ TÄÄ ON MITÄ TÄÄ EI OO?

 

Ti 6.9  klo10-15 / Anni Klein: Dramaturgian luominen livenä

Työpajassa avataan erilaisia lähestymistapoja dramaturgiseen ajatteluun ja tutkitaan mahdollisuuksia dramaturgian luomiseen livenä harjoitus- tai esitystilanteessa. Oma läppäri ja/tai kirjoitusvälineet mukaan.

 

Ke 7.9 klo10-15 /Johannes Ekholm: CYOA (create your own adventure) as writing tool 

An introduction to gamification & non-virtuotic writing strategies.

Participants will be presented with a set of arbitrary tools and are encouraged to invent their own for writing non-standard but (hopefully) meaningful text. Bring your computer and/or pen and paper or other typing device.

+ optional: bring 1 or more books or other textual resources that you find most interesting at the moment.

 

To 8.9 klo10-15 /Heidi Väätänen:  Keinotekoinen

Työpajassa tutkitaan eri kirjoitustehtävien kautta, miten fiktion ja fantasioiden kirjoittaminen voi tuottaa poliittisia ja todellisuutta purkavia teosmateriaaleja. Luvassa mm. utooppisia subjekteja, huonoja dialogeja ja näkyjä. Oma läppäri mukaan.

 

Pe 9.9 klo10-15 / Niko Hallikainen: Hahmottava kieli

Niko Hallikaisen kurssilla kirjoitetaan näkemisestä. Kurssi on suunnattu kaikile esitystaiteden parissa työskentelevillä, jotka haluavat syventää kykyjään kiellellistää katsetta, omaa praktiikkaansa ja toisia esityksiä. Päivän aikana tehdään intensiivisten ja vimmaisten kirjoitusharjoitusten sarja, jokna aikana kirjoitetaan esitysnäytteistä ja tavataan oma peloton, vapautuneesti assosioiva kieli. Mukaan tarvitset vapaavalintaiset kirjoitusvälineet, joilla kirjoitat nopeiten.

 

Pe 9.9 klo15:30-18  @ Ateneum- sali  Magazine-launch: CHOREOGRAPHY / VAPAA PÄÄSY

Choreography is a magazine initiated and edited by the Oslo-based choreographers Solveig Styve Holte, Ann-Christin Berg Kongsness and writer Runa Borch Skolseg. The magazine consists of texts written by Nordic artists within the field of dance and choreography. Each text is build around a specific issue requested by the editors, there are independent texts as well as conversations and interviews. All texts exist in both Scandinavian and English versions. With the magazine we wish to build a rich and complex understanding of what choreography is and can be. We have curated the texts we`ve been missing and the conversations we have dreamt of reading

 

La 10.9 klo16-20 /Ann-Christin Berg Kongsness: The art of making space for chaos

In this workshop we will discuss and try out different ways of mapping our artistic work, as a tool to better acknowledge as well as nurture the complexity of the work. Without turning to reduction or simplification we will structure our thinking regarding our work, and in this way also make visible the blindspots, or the parts of our work that are at the moment unknown to us.

 

Su 11.9 klo11-16 / Jaakko Pallasvuo: Valittavat Idiootti-Luuserit

Työpajassa käydään läpi kirjoittamista nykytaiteen metodina. Kartoitetaan tekstejä, joita tuotetaan ja koetaan ‘kirjallisuuden’ kategorioiden ulkopuolella. Alustuksen jälkeen roolipelataan taidekoulun kritiikkitilannetta. Kritiikkiä varten osanottajia pyydetään tuomaan muutamia satunnaisia esineitä (sateenvarjo, shakkinappula, peili, tamagochi, saniainen, kivi, puhelin, mitä tahansa). Kritiikkitilanteessa ei ole tarkoitus keskittyä ‘teosten’ laatuun, vaan pyrkiä tuottamaan mahdollisimman kompleksisia ja mässyjä sanallisia kuvauksia mykistä esineistä. Oma läppäri ja/tai kirjoitusvälineet mukaan.

 

28

OLETKO KIINNOSTUNUT!

Haluatko inspiroitua ja inspiroida? Kokeilla uusia työtapoja taiteilijakollegoiden kanssa luovassa mutta paineettomassa ympäristössä? TOOLBOX hakee taiteilijoita ja esittävän taiteen ammattilaisia jakamaan, inspiroimaan, oppimaan ja häröilemään.

Lähetä LYHYT MAX PUOLIKAS A4 hakemuksesi (miksi haluat mukaan, millaisia työkaluja tarvitset) ja cv:si osoitteeseen sonya@urbanapa.fi  ma 29.8 mennessä!!

HUOM! Labi maksaa 25€ ja osallistujien toivotaan sitoutuvan koko viikoksi. Yksittäisiä päiviä ei ole mahdollisuus ottaa.

 

Come come, come one come all!

Tuoreimmat tapahtumat:

07.02.2018 Exchange

Blackness & the Postmodern

Uusi vuosi ja uudet kujeet! Keväällä 2018 julkaistaan UrbanApan toinen julkaisu, Blackness & the Postmodern. Englanninkielinen julkaisu kokoaa kansainvälisten ja kotimaisten taiteilijoiden vapaamuotoisia tekstejä, joissa käsitellään syvällisemmin ja laajemmin postmodernin taiteen ja mustuuden välistä hiertymää sekä kysymystä mustan kehon abstraktiuden mahdollisuudesta nykyesitystaiteen näyttämöllä.   Lataa julkaisu tästä Layout: Kiia Beilinson …

Lue lisää ►
10.10.2017 Festival

UrbanApa x Ateneum 2017

UrbanApa x Ateneum on festivaali, joka törmäyttää urbaanin nykytaiteen ja museokontekstin. Kuuden päivän aikana on luvassa esityksiä ympäri museota, installaatioita, keskusteluja, tanssia, musiikkia ja jotain muuta. POSSIBLE AND IMPOSSIBLE FUTURES Ilmastonmuutos ja luonnonkatastrofit, ydinsodan uhka, ääriliikkeiden nousu, lisääntyvä pelko, viha, väkivalta ja ahdistus… Elämme maailmassa, josta toivo tuntuu pakenevan. Samalla …

Lue lisää ►
13.10.2017 Mus!c

TheFutureWillBeDIfferent

URBANAPA X ATENEUM – FESTARIKLUBI pe 13.10.2017// klo 21 -02 //  Lavaklubi Perjantaina festari rantautuu Kansallisteatterin Lavaklubille! Luvassa huutelua ja hikistä bailausta sekä neljä todella kovaa liveä! K-18   sisäänpääsy 5€, ilmaiseksi sisään klo22:30 saakka KATTIMEU AUTOMAATTINEN TUNTEIDENKÄSITTELY SESTRA MON – SALA DJ:t Renaz ja Soul Sanna   KATTIMEU  Katti …

Lue lisää ►
07.08.2017 Festival

UrbanApa OPEN call / fall 2017

UrbanApa tarvitsee sinua! Lokakuussa 2017 UrbanApa palaa Ateneumiin. Tällä kertaa meillä on käytössä Ateneum – salin lisäksi myös muita museon tiloja. Kysymmekin teiltä millaisia mahdollisuuksia/tarpeita/ajatuksia/koreografisia käyttöliittymiä museokonteksti tarjoaa tai ehdottaa juuri nyt? Millaista taidetta UrbanApan pitäisi tuoda Ateneumiin syksyllä 2017? Tänä syksynä UrbanApan temaattisena maisemana on “Possible and impossible futures” …

Lue lisää ►