Facebook | Twitter | Youtube |

UrbanApa

Tilaa Urbanapa uutiskirje!

Exchange

Urbaani kulttuuri–, taide– ja tapahtumayhteisö
Urbant kultur–, konst– och evenemangssamfund
Community for Urban Culture, Art and Events

TOOLBOX #9

06.09.2016 – 11.09.2016

TAITEILIJA TARVITSETKO INSPIRAATIOTA? IDEOITA? YSTÄVIÄ? RAKKAUTTA? APUA?

Ei hätää, sillä syksyn ensimmäinen  TOOLBOX on täällä taas. TOOLBOX on työpaja, laboratorio ja ideahautomo esittävän taiteen ammattilaisilla. Tänä vuonna TOOLBOXien mielenmaisemana on Sharing is caring!

 

WRITING AND OTHER DRAMATURGICAL TOOLS

Syksyn ensimmäisessä TOOLBOXissa työskennelllään kirjoittamisen, rakenteiden ja dramaturgisten työkalujen parissa.

Menossa mukana: Anni Klein, Jaakko Pallasvuo, Johannes Ekholm, Heidi Väätänen, Ann-Christin Kongsness ja Niko Hallikainen

6.-11.9.2016  tanssikoulu DCA:n tiloissa HUOM! Ti-pe klo 10-15, la klo16-20, su klo11-16.

 

OLETKO KIINNOSTUNUT?!

HAE MUKAAN ma 29.8 mennessä ! Lue hakuohjeet alta.

TOOLBOX #9

AHDISTAAKO ALKAVA SYKSY? ONKO TYÖKALUPAKKI TYHJÄ JA IDEAT LOPUSSA?

Ei hätää, syksyn ensimmäinen TOOLBOX on täällä. Vuoden 2016 toisessa TOOLBOXissa työskennelllään kirjoittamisen, rakenteiden ja dramaturgisten työkalujen parissa. TOOLBOXin aikana kuusi taiteilijaa/kirjoittajaa jakaa omia praktiikoitaan.

UrbanApa TOOLBOX on työpaja, laboratorio ja ideahautomo, jonka tarkoituksena on saattaa yhteen taiteen eri alojen ammattilaisia. TOOLBOX tarjoaa alustan taiteellisten praktiikoiden jakamiselle, paineettomalle taiteelliselle työskentelylle ja yli genrerajat ylittäville kokeiluille. INSPIROI JA INSPIROIDU! PASKAA JA TIMANTTIA! MITÄ TÄÄ ON MITÄ TÄÄ EI OO?

 

Ti 6.9  klo10-15 / Anni Klein: Dramaturgian luominen livenä

Työpajassa avataan erilaisia lähestymistapoja dramaturgiseen ajatteluun ja tutkitaan mahdollisuuksia dramaturgian luomiseen livenä harjoitus- tai esitystilanteessa. Oma läppäri ja/tai kirjoitusvälineet mukaan.

 

Ke 7.9 klo10-15 /Johannes Ekholm: CYOA (create your own adventure) as writing tool 

An introduction to gamification & non-virtuotic writing strategies.

Participants will be presented with a set of arbitrary tools and are encouraged to invent their own for writing non-standard but (hopefully) meaningful text. Bring your computer and/or pen and paper or other typing device.

+ optional: bring 1 or more books or other textual resources that you find most interesting at the moment.

 

To 8.9 klo10-15 /Heidi Väätänen:  Keinotekoinen

Työpajassa tutkitaan eri kirjoitustehtävien kautta, miten fiktion ja fantasioiden kirjoittaminen voi tuottaa poliittisia ja todellisuutta purkavia teosmateriaaleja. Luvassa mm. utooppisia subjekteja, huonoja dialogeja ja näkyjä. Oma läppäri mukaan.

 

Pe 9.9 klo10-15 / Niko Hallikainen: Hahmottava kieli

Niko Hallikaisen kurssilla kirjoitetaan näkemisestä. Kurssi on suunnattu kaikile esitystaiteden parissa työskentelevillä, jotka haluavat syventää kykyjään kiellellistää katsetta, omaa praktiikkaansa ja toisia esityksiä. Päivän aikana tehdään intensiivisten ja vimmaisten kirjoitusharjoitusten sarja, jokna aikana kirjoitetaan esitysnäytteistä ja tavataan oma peloton, vapautuneesti assosioiva kieli. Mukaan tarvitset vapaavalintaiset kirjoitusvälineet, joilla kirjoitat nopeiten.

 

Pe 9.9 klo15:30-18  @ Ateneum- sali  Magazine-launch: CHOREOGRAPHY / VAPAA PÄÄSY

Choreography is a magazine initiated and edited by the Oslo-based choreographers Solveig Styve Holte, Ann-Christin Berg Kongsness and writer Runa Borch Skolseg. The magazine consists of texts written by Nordic artists within the field of dance and choreography. Each text is build around a specific issue requested by the editors, there are independent texts as well as conversations and interviews. All texts exist in both Scandinavian and English versions. With the magazine we wish to build a rich and complex understanding of what choreography is and can be. We have curated the texts we`ve been missing and the conversations we have dreamt of reading

 

La 10.9 klo16-20 /Ann-Christin Berg Kongsness: The art of making space for chaos

In this workshop we will discuss and try out different ways of mapping our artistic work, as a tool to better acknowledge as well as nurture the complexity of the work. Without turning to reduction or simplification we will structure our thinking regarding our work, and in this way also make visible the blindspots, or the parts of our work that are at the moment unknown to us.

 

Su 11.9 klo11-16 / Jaakko Pallasvuo: Valittavat Idiootti-Luuserit

Työpajassa käydään läpi kirjoittamista nykytaiteen metodina. Kartoitetaan tekstejä, joita tuotetaan ja koetaan ‘kirjallisuuden’ kategorioiden ulkopuolella. Alustuksen jälkeen roolipelataan taidekoulun kritiikkitilannetta. Kritiikkiä varten osanottajia pyydetään tuomaan muutamia satunnaisia esineitä (sateenvarjo, shakkinappula, peili, tamagochi, saniainen, kivi, puhelin, mitä tahansa). Kritiikkitilanteessa ei ole tarkoitus keskittyä ‘teosten’ laatuun, vaan pyrkiä tuottamaan mahdollisimman kompleksisia ja mässyjä sanallisia kuvauksia mykistä esineistä. Oma läppäri ja/tai kirjoitusvälineet mukaan.

 

28

OLETKO KIINNOSTUNUT!

Haluatko inspiroitua ja inspiroida? Kokeilla uusia työtapoja taiteilijakollegoiden kanssa luovassa mutta paineettomassa ympäristössä? TOOLBOX hakee taiteilijoita ja esittävän taiteen ammattilaisia jakamaan, inspiroimaan, oppimaan ja häröilemään.

Lähetä LYHYT MAX PUOLIKAS A4 hakemuksesi (miksi haluat mukaan, millaisia työkaluja tarvitset) ja cv:si osoitteeseen sonya@urbanapa.fi  ma 29.8 mennessä!!

HUOM! Labi maksaa 25€ ja osallistujien toivotaan sitoutuvan koko viikoksi. Yksittäisiä päiviä ei ole mahdollisuus ottaa.

 

Come come, come one come all!

Tuoreimmat tapahtumat:

17.05.2021 Exchange

#StopHatredNow 2021

#StopHatredNow 2021  – Kohti toivon näkymiä Työkaluja inklusiiviseen, antirasistiseen ja feministiseen toimintaan 17.–21.5.2021 (Scroll down for English) #StopHatredNow on interkulttuurinen ja antirasistinen tapahtuma-alusta, joka luo uutta diskurssia moninaisuudesta. Usean taide- ja kulttuuriorganisaation yhteistyönä toteuttama tapahtuma rakentaa positiivisessa hengessä keskustelua diversiteetistä, inklusiivisuudesta, valtarakenteista, toiseudesta, sekä intersektionaalisista feministisistä strategioista. Tapahtuma on suunnattu …

Lue lisää ►
09.02.2021 Exchange

UrbanApa X HIFF: Valta, Toiseus ja representaatiot

Maailma muuttuu ja taiteen kenttä sen myötä. Viimeaikainen keskustelu mm. rasismista, kulttuurisesta omimisesta, #MeToo:sta ja representaatiosta on herättänyt isoja kysymyksiä – uusia ja vanhoja. UrbanApa taideyhteisö ja HIFF – Rakkautta & Anarkiaa ry aloittavat yhteistyön, jonka päämääränä on tarjota taidekentälle matalan kynnyksen alusta keskustelulle ja oppimiselle. Ensimmäinen vuonna 2021 toteutettava …

Lue lisää ►
18.01.2021 Exchange

FEMINIST LEADERSHIP 2 / OPEN CALL

Scroll down for Eng_ UrbanApa jatkaa feministisen johtamisen alustaa Feministisen johtamisen alusta taiteen ja kulttuurin parissa työskenteleville – working with frictions and fictions Keväällä 2021 UrbanApa toteuttaa jälleenfeministisen johtamisen alustan. Alusta perustuu vertaisoppimiselle ja sen tarkoitus on tukea osallistujien omaa työskentelyä ja pyrkimyksiä feministiseen johtajuuteen. Kuudesta työpajasta koostuva kehys pyrkii …

Lue lisää ►
16.11.2020 Exchange

TOOLBOX #17

  Scroll down for Eng_ UrbanApa TOOLBOX on työpaja/labi , jonka tarkoituksena on saattaa yhteen taiteen eri alojen ammattilaisia. TOOLBOX tarjoaa alustan taiteellisten praktiikoiden jakamiselle, paineettomalle taiteelliselle työskentelylle ja yli genrerajat ylittäville kokeiluille. Syksyn 2020 toisessa TOOLBOXissa työskennellään teeman “leikki” parissa. TOOLBOXin on co-kuratoinut Minna Karttunen.   Jaamme taiteellisia (ja oikean elämän) praktiikoita, …

Lue lisää ►