Skippaa sisältöön

UrbanApa

Community for culture, art and events

UA Miniresidenssit: Isa Hukka & Juti Saari

Tervetuloa Tekstin taloon!

25.7.2024

UA Miniresidenssit: Isa Hukka & Juti Saari

Demo, keskustelu, ulostulo – Isa Hukan ja Juuti Saarin residenssijakso kulminoituu julkiseen tapahtumaan Tekstin talossa, jossa taiteilijat jakavat prosessiaan ja työtään. Vapaa pääsy!

Rampadramaturgiailta on yhdessä koettava, ehkä esitysluento, kenties luentoesitys, joka kuvittelee uudeksi mitä luento voisi olla. Rampadramaturgiailta on kaikille avoin tapahtuma kriittisen vammaistaiteen äärellä. Sen aikana taiteilijat Juti Saari ja Isa Hukka jakavat residenssityöskentelynsä työkaluja, löydöksiä ja eksymisiä demoesityksen muodossa. Residenssissä he tutkivat dramaturgian ja esityksen tekemisen rampauttamista. Dramaturgian rampauttaminen tarkoittaa mm. kyvykkyysnormien, oletusten ja valtarakenteiden haastamista ja rampatietotaidon soveltamista liittyen kerrontaan.

 

Milloin: 25.7.2024 klo 18:00-20:00 (1 h performanssi+ 1 h työpaja)
Missä: Tekstin talo (Lintulahdenkatu 3)
Kieli: Suomi

 

Saavutettavuudesta ja esteettömyydestä: Tapahtumapaikka eli Tekstin talon permantosali on esteetön liikkumisen apuvälineitä käyttäville. Sisäänkäynti tapahtuu Lintulahdenkadun puolelta. Permantosali sijaitsee ensimmäisessä kerroksessa, Samassa kerroksessa on esteetön wc, jossa on 1,5 m käännähdysympyrän verran tilaa apuvälineille. Kaikki oviaukot ovat vähintään 87 cm leveitä ja porrastetut kynnykset enintään 2 cm korkeita. Lisätietoja Tekstin talon nettisivuilla (kuvalliset esteettömyystiedot).

Esitys koostuu suurilta osin projektorilla heijastettavasta visuaalisesta materiaalista kuten powerpoint-esityksistä. Kutsumme jokaisen osallistujan muokkaamaan teoksen kokemista itselleen saavutettavammaksi sen aikana. Osallistujana voit esimerkiksi käyttää omia kuulokkeita, liikkua tilassa, poistua ja palata takaisin, stimmata, levätä, tehdä käsitöitä, mitä vaan tarvitsetkin. Teoksen aikana esiintyjät ehdottavat erilaisia osallistumisen tai kokemisen tapoja, kaikki on vapaaehtoista. Tilassa ei ole induktiosilmukkaa. Ei erillistä tulkkausta, esityksen olennaisimmat sisällöt on kirjoitustulkattu amatöörityyliin. Teoksessa ei ole vilkkuvia valoja tai teatterisavua. Pyydämme yleisöä välttämään hajusteiden käyttöä.