Skippaa sisältöön

UrbanApa

Community for culture, art and events

Mitä?

UrbanApa TOOLBOX on työpaja/labi , jonka tarkoituksena on saattaa yhteen taiteen eri alojen ammattilaisia. TOOLBOX tarjoaa alustan taiteellisten praktiikoiden jakamiselle, paineettomalle taiteelliselle työskentelylle ja yli genrerajat ylittäville kokeiluille.

Syksyn 2020 toisessa TOOLBOXissa työskennellään teeman “leikki parissa. TOOLBOXin on co-kuratoinut Minna Karttunen.

 

Jaamme taiteellisia (ja oikean elämän) praktiikoita, tutkimme, keskustelemme ja vietämme aikaa yhdessä. TOOLBOX on suunnattu ammattilaisille MUTTA ei vaadi esiintymis- tai tanssitaustaa. Toki työskentelemme myös kehollisten, rytmisten tai tilallisten praktiikoiden parissa.

Missä ja milloin?

Työpajanvetäjinä / fasilitoijina toimivat mm:  Minna Karttunen, Heli Keskikallio, Kaino Wennerstrand, Caroline Suinner ja Noora Dadu

Lisätietoja työpajoista tulossa pian!

Päivät klo 10-15 tanssikoulu DCA:n tiloissa Mannerheimintiellä tai koronatilanteesta riippuen etänä Zoomissa.

Eettiset ohjeistukset

Alustan eettisen ohjeistuksen löydät TÄÄLTÄ.

Saavutettavuus

DCA:n tiloihin on hissi (leveys 80cm) ja sukupuolineutraali WC. Treenisalien ovien leveys on 78 cm. Lähin saavutettava vessa löytyy 20 metrin päästä Hesburgerista tai kadun toiselta puolelta Svenska Teatternista.

Onko sinulla kysymyksiä tai tarpeita? Laita meille viestiä (sonya@urbanapa.fi ) niin selvitetään yhdessä 🙂

Workshopit

Maanantai 16.11

 Heli Keskikallio: Spekulatiivisia vinoumia ja villejä asioita

Työpajapäivän aikana hahmottelemme leikkisää suhdetta ympäröivään arkisen maailman ja spekulatiivisen fantasioinnin risteytyksinä. Tutkailemme erilaisten materiaalien, voimien ja resonanssien toisiinsa sotkeutumista sekä suhteisuuksien vinouttamista ja villeyttämistä. Uppoudumme tuntu-aistisuuteen, harjoitamme kanssa-olemista ja kanssa-kompositiota, rakennamme mielikuvituksellisia miniatyyriveistos-maisemia sekä tanssimme villeydelle.Sään salliessa jalkaudumme ulos kaupunkitilaan tekemään lempeän anarkistista laukkaharjoitetta. Ota siis mukaan säähän sopivat ulkovaatteet.

Tiistai 17.11.

Kaino Wennerstrand: Sound, voice, performance

Kaino Wennerstrandin seurassa tutustuaan ääneen esityksen elementtinä ja materiaalina, sekä oman äänen käyttöön. Kaino on työskennellyt yli 10 vuotta taiteliijana ja äänisuunnittelijana.

Keskiviikko 18.11.

Caroline Suinner: Kohtaamisia

Workshopissa kesikitytään toisten kohtaamiseen kuuntelemisen, keskustelun ja kuvittamisen keinoin. Päivä on jaettu kahteen eri osioon. Ensin harjoittelemme kommunikaation keskittämistä sekä sitten kuvitamme keskusteluista jäänyttä saldoa. Workshopille ei tarvitse valmistautua, mitään ei tarvitse osata ennalta. Mukaan tulee ottaa mahdollisimman mukavat vaatteet, valmius olla läsnä

Torstai 19.11.

Minna Karttunen: Home Findings

Tässä työpajassa leikimme kotoa löydetyillä materiaaleilla. Käytämme materiaaleja asun luomiseen sekä inspiraationa liikkeelle/tanssille.Home Findings kutsuu esiin intuitiota, joka johdattelee leikkiä.

Perjantai 20.11.

Noora Dadu: Hahmo-työpaja

Tässä työpajassa kehitellään hahmoja, keskustellaan hahmoihin liittyvistä kysymyksistä ja erilaisista tavoista luoda hahmoja (ehkä laajemminkin muuntautumisesta).

Oletko kiinnostunut?

Haluatko inspiroitua ja inspiroida? Kokeilla uusia työtapoja taiteilijakollegoiden kanssa luovassa mutta paineettomassa ympäristössä? TOOLBOX hakee eri alojen taiteilijoita  jakamaan, inspiroimaan, oppimaan ja tutkimaan.

Lähetä LYHYT MAX PUOLIKAS A4 motivaatiokirjeesi (miksi haluat mukaan, millaisia työkaluja tarvitset) ja cv:si osoitteeseen sonya@urbanapa.fi  pe 13.11 mennessä!! 

HUOM! Labi maksaa 20€ ja osallistujien toivotaan sitoutuvan koko ajaksi. Yksittäisiä päiviä ei ole mahdollisuus ottaa.

Onko 20€ liikaa? Ei hätää, kerro tämä meille, niin hoidetaan homma yhdessä 🙂