Skippaa sisältöön

UrbanApa

Community for culture, art and events

MIKÄ?

UrbanApa TOOLBOX on työpaja/labi, jonka tarkoituksena on saattaa yhteen taiteen eri alojen ammattilaisia. TOOLBOX tarjoaa alustan taiteellisten praktiikoiden jakamiselle, paineettomalle taiteelliselle työskentelylle ja yli genrerajat ylittäville kokeiluille.

Kevään 2021 ensimmäisessä TOOLBOXissa työskennellään teeman “siirtymät parissa. TOOLBOXin on kuratoinut Sonya Lindfors

Jaamme taiteellisia (ja oikean elämän) praktiikoita, tutkimme, keskustelemme ja vietämme aikaa yhdessä. TOOLBOX on suunnattu ammattilaisille MUTTA ei vaadi esiintymis- tai tanssitaustaa. Toki työskentelemme myös kehollisten, rytmisten tai tilallisten praktiikoiden parissa.

MISSÄ & MILLOIN?

Työskentelypäivät ovat klo 10-15 tanssikoulu DCA:n tiloissa Mannerheimintiellä.

Koronatilanteesta johtuen osallistujamäärä on rajoituettu 10 pax.

Työpajojen fasilitaattoreina toimivat: Sophia Wekesa, Emmi Venna, Kauri Sorvari ja Suvi Kemppainen.

EETTISET OHJEISTUKSET

Alustan eettisen ohjeistuksen löydät TÄÄLTÄ.

SAAVUTETTAVUUS

DCA:n tiloihin on hissi (leveys 80cm) ja sukupuolineutraali WC. Treenisalien ovien leveys on 78 cm. Lähin saavutettava vessa löytyy 20 metrin päästä Hesburgerista tai kadun toiselta puolelta Svenska Teatternista.

Onko sinulla kysymyksiä tai tarpeita? Laita meille viestiä (sonya@urbanapa.fi ) niin selvitetään yhdessä 🙂

Työpajan kielinä toimivat englanti ja suomi riippuen osallistujista.

TYÖPAJAT

TIISTAI 1.6

Kauri Sorvari: forecasts, karaoke, solo, support

Päivän aikana tehdään yhteisiä, liikkeellisiä ja laulullisia harjoitteita, sekä tarjotaan oma keho vastaukseksi toisen mieltä askarruttaviin kysymyksiin. Lauletaan haaveiden karaokea, pyydetään tukea, harjoitellaan sooloesiintymistä, ollaan/palataan esillä olemisen adrenaliinin ääreen. Ihanaa jos liike ja laulu ilmaisuvälineinä kiinnostavat, mutta kaikki osallistuminen on vapaaehtoista!

KESKIVIIKKO 2.6

Suvi Kemppainen: Not a one thing

is a workshop day dedicated to performers agency in artistic process. we start by defining what consent and collaboration means for us on this day, and from that orientation start to move. dancing includes invitations for shaking, hope bones improvisation, eyes closed movement research and supporting and witnessing each other’s practice. through different improvisational scores, movement anchors, talking and writing we celebrate the poetics and rights of the performer. please bring a notebook or laptop with you.

TORSTAI 3.6

Sophia Wekesa: Transitions. Yksilöstä yhteisöön. 

Mitä dancehall kulttuurilla on opettaa yhteisöllisyydestä ja yhteisön liikkeestä?

Dancehall-tanssi opettaa meille luokan, sukupuolen ilmaisun ja rodun intersektioista, tanssi on healing practice, jolla on paljon antaa myös globaalille yleisölle, mutta miten harjoittaa kulttuuria eettisesti?

Miten se tehdään etuoikeutetusta positiosta ja miten liikkua pois kulttuuristen praktiikoiden yksinkertaistamisesta niiden monimutkaisuuden arvostamiseen?

PERJANTAI 4.6

Emmi Venna: I keep on dancing and dancing and dancing, until there is only the dance

Työpajassa kuunnellaan musiikkia ja etsitään tapoja päästä tanssin tilaan. Jos mahdollista tuo mukanasi laite jolla voi kuunnella musiikkia (älypuhelin, mp3-soitin etc) ja kuulokkeet.

OLETKO KIINNOSTUNUT?

Haluatko inspiroitua ja inspiroida? Kokeilla uusia työtapoja taiteilijakollegoiden kanssa luovassa mutta paineettomassa ympäristössä? TOOLBOX hakee eri alojen taiteilijoita  jakamaan, inspiroimaan, oppimaan ja tutkimaan.

Lähetä LYHYT MAX PUOLIKAS A4 motivaatiokirjeesi (miksi haluat mukaan, millaisia työkaluja tarvitset) ja cv:si osoitteeseen sonya@urbanapa.fi  la 29.5 22:00 mennessä!! 

HUOM! Labi maksaa 20€ ja osallistujien toivotaan sitoutuvan koko ajaksi. Yksittäisiä päiviä ei ole mahdollisuus ottaa.

Onko 20€ liikaa? Ei hätää, kerro tämä meille, niin hoidetaan homma yhdessä 🙂