Skippaa sisältöön

UrbanApa

Yhteisö kulttuurille, taiteelle ja tapahtumille

09.02.2021 – 10.02.2021

UrbanApa X HIFF: Valta, toiseus ja representaatiot

– työkaluja muuttuvaan maailmaan

Back to basics!

Maailma muuttuu ja taiteen kenttä sen myötä.

Viimeaikainen keskustelu mm. rasismista, kulttuurisesta omimisesta, #MeToo:sta ja representaatiosta on herättänyt isoja kysymyksiä – uusia ja vanhoja. UrbanApa taideyhteisö ja HIFF – Rakkautta & Anarkiaa ry aloittavat yhteistyön, jonka päämääränä on tarjota taidekentälle matalan kynnyksen alusta keskustelulle ja oppimiselle.

Ensimmäinen vuonna 2021 toteutettava koulutussarja on avoin kaikille taiteen ja elokuvan kentällä toimiville. Kokonaisuus koostuu kolmesta luentotapahtumasta, joihin on mahdollista osallistua myös erikseen. Kokonaisuuden kuratoinnista vastaavat UrbanApan Sonya Lindfors ja Olga Palo. Avaamme keskustelua ja sen näkökulmia taiteentekijän kannalta. Kurssin tarkoituksena on tarjota tekijöille työkaluja uusien kysymyksenasettelujen ymmärtämiseksi sekä auttaa tunnistamaan ja analysoimaan elokuvan ja tv:n rakenteita sekä omaa rooliaan representaatioiden tuottajana.

OSA 1: Back to basics!

Back to basics! -kurssilla lähdemme liikkeelle perusasioista ja tutkimme mm. representaation politiikkaa, valtaa ja diversiteettiä. Tarjoamme matalan kynnyksen alustan keskustelulle representaatioista, sekä taiteellisen vallan ja vapauden kysymyksistä. Kurssin pitäjinä toimivat Olga Palo ja Sonya Lindfors. Kurssi pidetään suomeksi. Liput (0/5 €) ja ilmoittautuminen tapahtumaan täältä. Paikkoja on rajallinen määrä. Osallistumislinkki toimitetaan tapahtumaan ilmoittautuneille erikseen sähköpostilla.

Olga Palo on helsinkiläinen teatterintekijä, käsikirjoittaja ja kirjailija, joka on kiinnostunut feministisestä taiteentekemisestä, seksuaalisuuden kysymyksistä ja esseistä.

Sonya Lindfors on helsinkiläinen koreografi ja taideyhteisö UrbanApan taiteellinen johtaja, joka työskentelee intersektionaalisen feminismin, spekulatiivisten fiktioiden ja dekoloniaalin unelmoinnin parissa. www.sonyalindfors.com 

UrbanApa on antirasistinen ja feministinen taideyhteisö, joka toteuttaa tapahtumia, julkaisuja ja festivaaleja.

Helsinki International Film Festival – Rakkautta & Anarkiaa ry on elokuvakulttuurin edelläkävijä, jonka missio on juhlia elokuvataidetta ja parantaa maailmaa rakkaudella ja anarkialla. Ympäri vuoden toimivan yhdistyksen päätapahtuma on Suomen suurin ja merkittävin kansainvälinen elokuvafestivaali Rakkautta & Anarkiaa. www.hiff.fi 

Lisätietoja: Hilla Okkonen, tuottaja HIFF hilla@hiff.fi