Skippaa sisältöön

UrbanApa

Community for culture, art and events

Baltic <3 UrbanApa & Pehmee: Club Ambedo

Let's party!

25.11.2022 klo 22.00

Club Ambedo

Ambedo

n. a kind of melancholic trance in which you become completely absorbed in vivid sensory details— raindrops skittering down a window, tall trees leaning in the wind, feeling the bass beat in your chest— briefly soaking in the experience of being alive, an act that is done purely for its own sake.

Kun maailma toistaa katastrofia toisensa perään, tunne siitä, että elämä sellaisena kuin me sen tunnemme päättyy, on väistämätön.

Mikä olisikaan parempi tapa maadoittua kuin keskittyä tanssilattian aistiärsykkeisiin. Miltä basso tuntuu rinnassasi tai miten valot välkkyvät suljettujen silmiesi takana.

Tule vapautumaan ja tanssimaan yön yli Pehmee-kollektiivin hostaamaan Club Ambedoon.

DJ line up:
JoseysradiosIma
Iduozee
VJ Moody Bitch

Illan aikana nähdään Angelin esitys, Ritni Pieskin Heahkastus sekä Kauri Sorvarin ja Jussi Ulkuniemen Suutelo.

 

Esitykset ja esiintyjät:

Pehmee-kollektiivi on omistautunut parantamaan kulttuuritiloja sekä herättämään ja käsittelemään tunteita musiikin välityksellä.

Master of Ceremonyn, seremoniamestarin, eli MC:n työ on tärkeä osa klubikulttuuria ympäri maailmaa. Pehmee-kollektiivin oma lähestymistapa on enemmän hostausta ja äänimaisemien luomista yhdessä DJ:den kanssa. Pehmee on tehnyt MCingiä vuodesta 2021 ja siitä on tullut kollektiiville tärkeä tapa luoda tiloja. MCinä Pehmee toimii opastajana juhlijoille, mutta myös artisteille, ja auttaa osallistujia juhlimaan elämää kuin viimeistä päivää!

Joseysradios
Itähelsinkiläinen Joseysradios on energinen DJ, joka tunnetaan hänen tuomastaan tunnelmasta ja fiiliksestä. Kuluneen vuoden aikana Joseysradios on tehnyt nimeä Helsingin klubiskenessä. Hän on esiintynyt erilaisissa tapahtumissa ja festivaaleilla. Esiintyessään hän siirtyy euforian tilaan, jonne hän koittaa saada yleisönkin mukaan. Jaetaan iloa ja energiaa yhdessä.

Ima Iduozee
Ima Iduozee on DJ, koreografi ja elokuvantekijä, jonka afrobeats ja amapiano -painoitteinen radio ohjelma “Papiz Recipes” soi Ida radion taajuuksilla. Hän on työskennellyt koreografina mm. Suomen Kansallisoopperassa, Kansallisteatterissa, Tukholman ja Helsingin Kaupunginteattereissa sekä Savoy teatterissa. Iduozee tunnetaan myös Yeboyahille, Isaac Senelle, Malla Malmivaaralle, Madboialille ja PastoriPikelle ohjaamistaan musiikkivideoista, sekä vuosina 2020 ja 2021 Rakkautta ja Anarkiaa -elokuvafestivaalille ohjaamistaan lyhytelokuvista.

VJ Moody Bitch
Lämpimistä ja ruusunvärisistä sydämistä pikimustiin hämähäkkeihin ja lepakoihin. Käärmeitä ja rottia. Vähän aksolotleja! <3 Nimen VJ Moody Bitch takana seisoo transmaskuliini Nikolai Nordfors. Hän on 24-vuotias graafinen suunnittelija, joka tekee kaikki visuaaliset materiaalinsa itse. Hän käyttää paljon glitch-taidetta ja herkullisia värejä. Nauti silmäkarkista!

Angel
Angel on sukupuolinormeja rikkova queer-esiintyjä, joka haluaa innostaa ihmisiä kertomalla tarinoita. Luvassa seksikästä ja campia tarinankerrontaa pelin pehmeimmältä.

Ritni Pieski: Heahkastus
Máret Ásllat Ivvár Ovllá Nilla Ritni, Ritni Rávdnji Ráste Pieski (they/he) on tenosaamelainen esitystaiteilija. Hän työskentelee mm. dragin, dekolonisaation ja queeriyttämisen kysymysten parissa.

Kauri Sorvari & Jussi Ulkuniemi: Suutelo
Impropohjaisessa Suutelossa kaksi poikaa suutelee ja koskettaa toisiaan huulilla. Suuteleminen on heidän tanssiaan. Se on aistinvaraista kommunikaatiota, ehkä opittua, ehkä vaistomaista käyttäytymistä. Se on toimintaa, joka ulottuu seksuaalisuuden ulkopuolelle ja kohti poliittista ja fysiologista.

Duetossa pari kurkottaa kohti omituista nautintoa, läheisyyttä ja transromantiikkaa. Esiintyjät suutelevat, nuolevat, imevät ja painivat klubin tanssilattian läpi.

Tässä työn alla olevassa duetossa Sorvari työskentelee tanssija-valokuvaaja Jussi Ulkuniemen kanssa. Se on lähtölaukaus suuremmalle lavastetulle trioesitykselle LABIA, joka saa ensi-iltansa vuonna 2023.

Kauri Sorvari on helsinkiläis-berliiniläinen esiintyjä ja tanssintekijä, joka on valmistunut Taideyliopiston Teatterikorkeakoulusta (MA + BA, nykytanssi + musiikkiteatterin erikoislinja). Hän on opiskellut myös Berliinissä (HZT, Solo, Dance & Authorship) ja Turun konservatoriossa (klassinen musiikki).

Sorvari toimii nykytanssin, tanssielokuvan, teatterin, musiikkiteatterin ja osallistavan esitystaiteen aloilla. Freelance-esiintyjänä ja useissa työryhmissä työskentelyn lisäksi Sorvari nauttii myös opettamisesta, koreografioimisesta ja ohjaamisesta.

Hän on osa transqueeriä seksipositiivista liikettä.

Jussi Ulkuniemi (he/they) on helsinkiläinen queer-taiteilija, tanssija, valokuvaaja ja pedagogi. Hän on opiskellut Outokummun ammattiopistossa tanssia ja liiketutkimusta, Teatterikorkeakoulussa, Taideyliopistossa Helsingissä ja Inter-University Centre For Dancessa Berliinissä (HZT). Hän on työskennellyt valokuvaajana vuodesta 2013 ja hänen tanssityönsä sekä tanssijana että koreografina on ollut esillä Joensuussa, Kuopiossa, Helsingissä ja Berliinissä vuodesta 2019 lähtien. Hänen persoonallinen tanssityylinsä juontaa juurensa berliiniläisen breakdancen, capoeiran, kontakti-improvisaation ja techno-bile-kulttuurin elävästä sekoitukseen.

Jussi Ulkuniemen taiteellinen työ pyörii kosketuksen, läheisyyden ja syvän dialogin teemojen ympärillä.