Skippaa sisältöön

UrbanApa

Community for culture, art and events

MIKÄ?

UrbanApa TOOLBOX on työpaja/labi, jonka tarkoituksena on saattaa yhteen taiteen eri alojen ammattilaisia. TOOLBOX tarjoaa alustan taiteellisten praktiikoiden jakamiselle, paineettomalle taiteelliselle työskentelylle ja yli genrerajat ylittäville kokeiluille.

Syyskauden 2022 ensimmäisessä TOOLBOXissa työskennellään teeman liikkeessä parissa. TOOLBOXin on kuratoinut Sonya Lindfors.

Miten maailma liikuttaa meitä? Miten liikutamme maailmaa ja toisiamme?

Viikon aikana tutkitaan erilaisia ​​polkuja ja reittejä liikkeeseen ja tanssiin. Kokoonnumme monenlaisen liikkeen, kehojen, energioiden, rytmien, viritysten ja virtojen äärelle jakaen. Yhdessä tekeminen, tekemisen ja tutkimisen ilo ja nautinto ovat myös keskiössä   Viikon aikana viisi tanssi- tai koreografiataustaa omaavaa taiteilijaa jakaa  harjoituksiaan, ajatuksiaan ja tanssejaan.

Osallistujilla ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta mistään tietystä tekniikasta voidakseen osallistua työpajoihin.

Huom.

TOOLBOX on suunnattu ammattilaisille MUTTA ei vaadi esiintymis- tai tanssitaustaa. Toki työskentelemme myös kehollisten, rytmisten tai tilallisten praktiikoiden parissa.

MISSÄ & MILLOIN?

Työskentelypäivät ovat klo 10-15 tanssikoulu DCA:n tiloissa Mannerheimintiellä.

Työpajojen fasilitaattoreina toimivat: Marika Peura & Kaisa Nieminen, Pie Kär, Jan Loukas, Sonya Lindfors ja Eevi Tolvanen.

EETTISET OHJEISTUKSET

Alustan eettisen ohjeistuksen löydät TÄÄLTÄ.

SAAVUTETTAVUUS

DCA:n tiloihin on hissi (leveys 80cm) ja sukupuolineutraali WC. Treenisalien ovien leveys on 78 cm. Lähin saavutettava vessa löytyy 20 metrin päästä Hesburgerista tai kadun toiselta puolelta Svenska Teatternista.

Onko sinulla kysymyksiä, tarpeita tai toiveita liittyen saavutettavuuteen? Teemme parhaamme vastataksemme tarpeisiisi. Laita meille viestiä (sonya@urbanapa.fi ) niin selvitetään yhdessä 🙂

Työpajan kielinä toimivat englanti ja suomi riippuen osallistujista.

TYÖPAJAT

MAANANTAI 22.8

Jan Loukas: More than meets the eye

Työpajassa keskitymme transformaation, mielikuvituksen ja fiktion parissa työskentelyyn jaetussa tilassa. Kuljemme alati muuttuvien muotojen, assosiaatioiden, maailmojen ja tekstuurien lävitse keskittyen siihen, mikä liikkujaa itseään kiinnostaa.

 

TIISTAI 23.8

Pie Kär: Esityslahja

Ajattelin, että työpaja voisi lähteä kysymyksestä “mitä on jo” ja päättyä esityslahjan antamiseen toiselle työpajan osallistujalle. Tarkastelemme minkälaista liikettä (esimerkiksi tansseja tai esityksiä) meissä on jo, sekä minkälaisia historioita kannamme liikkeessämme. Esityslahjoja valmistetaan ohjatusti harjoitteiden ja tehtävänantojen tukemana. Osallistuminen harjoitteisiin voi olla myös katsomista tai lepäilyä.

Työpajaa varten tulee miettiä valmiiksi musiikkikappale tai muuta ääntä, joka liittyy omaan liikkeen johonkin historiaan tavalla tai toisella ja jonka voi jakaa ryhmän kanssa. Halutessaan voi myös virittäytyä ennalta pohtimalla oman liikkumisen juuria ja toisaalta miettimällä onko joskus kokenut jotain joka tuntui esityslahjalta? Mukaan tulee ottaa liikkumiseen soveltuvat vaatteet sekä kirjoitusvälineet (mielellään ei kännykkä).

 

KESKIVIIKKO 24.8

Marika Peura & Kaisa Nieminen: Dive into dance

Kurssilla sukelletaan omaan tanssiin ja tanssimisen intimiteettiin dj:n säestämänä. Teemme harjoitteita, jossa annamme tilaa tanssivan ruumiin kokemuksellisuudelle;  ilmaisuvoimaisuudelle, emotionaalisuudelle, leikkisyydelle ja nautinnolle. Tarkastelemme myös tanssimisen sosiaalista tilannetta ja työskentelemme katseen kanssa. Marika lähestyy näitä teemoja omasta freestyle hip hop tanssipraktiikastaan ammentaen, kiinnostuksenaan omaksi iloksi tanssitun tanssin, sosiaalisen tanssin sekä esityksellisen tanssin välisyydet ja suhteet. Teemme harjoitteita yksin, pareissa ja ryhmissä.

Kaisa Nieminen toimii kurssilla dj:nä, tarjoten bassovoittoisia soundeja; musaselektion vaihdellessa hip hopin, housen, elektronisen/pop musiikin välillä. Dj-setti kulkee tanssimisen rinnalla, tukien yhdessä ja yksin tanssimisen kokemuksia.

Kurssille ei tarvitse valmistautua. Ota mukaan mukavat treeni vaatteet, juomapullo ja muistiinpanovälineet. Voit tanssia sisälenkkareilla tai ilman.

 

TORSTAI 25.8

Eevi Tolvanen: Different shades of gaze

Tässä työpajassa sukellamme herkistämään aistimme ja ihomme lukuisiin tapaamisiin, yhteen tulemisiin ja erkaantumisiin muista. Aloitamme ruumiillisen suostumuksen mahdollisuuksien tutkimisesta ja sen jatkuvasta neuvottelemisesta katseen ja liikkeen kautta. Tämä on hyväksymisen ja hylkäämisen välinen kaunis tanssi. Tutkitaan kuinka katse liikuttaa meitä, muita ja meitä kaikkia yhdessä. Suletaan, rakennutaan, tuetaan ja luodaan monimutkaisia maailmoja yksin ja yhdessä muiden kanssa.

Työpajassa on tilaa viedä annettuja ehdotuksia itseä kiinnostavaan suuntaan.Tolvanen avaa työpajan aikana, kuinka hän käyttää katsetta monipuolisesti taidepraktiikassaan, miten se luo erilaisia mahdollisuuksia työskennellä katsojien tai erilaisten ryhmien kanssa.

 

PERJANTAI 26.8

Sonya Lindfors: Energiat ja viritykset

Kaikki liittyy kaikkeen. Se miten olemme levänneet, syöneet, keskustelleet tai kokeneet vaikuttavat tansseihimme. Maailma liikuttaa meitä ja me maailmaa. Tässä työpajassa keskitymme virityksiin ja energioihin. Viritämme itseämme ja toisiamme erilaisten kehollisten harjoitteiden kautta, keskustelemme ja jaamme.

OLETKO KIINNOSTUNUT

Haluatko inspiroitua ja inspiroida? Kokeilla uusia työtapoja taiteilijakollegoiden kanssa luovassa mutta paineettomassa ympäristössä? TOOLBOX hakee eri alojen taiteilijoita  jakamaan, inspiroimaan, oppimaan ja tutkimaan.

Lähetä LYHYT MAX PUOLIKAS A4 motivaatiokirjeesi (miksi haluat mukaan, millaisia työkaluja tarvitset) ja cv:si osoitteeseen sonya@urbanapa.fi  to 18.8 16:00 mennessä!! 

Otsikoi mailisi TOOLBOX #20 / OPEN CALL ja tarkista, että kaikissa liitteissäsi on nimesi ja yhteystietosi. 

Vastaamme kaikkiin maileihin viimeistään 19.8.2022.

HUOM! Labi maksaa 20€ ja osallistujien toivotaan sitoutuvan koko ajaksi. Yksittäisiä päiviä ei ole mahdollisuus ottaa.

Onko 20€ liikaa? Ei hätää, kerro tämä meille, niin hoidetaan homma yhdessä 🙂

#sharing #shaking #art #life