Skippaa sisältöön

UrbanApa

Yhteisö kulttuurille, taiteelle ja tapahtumille

 • 23.06. – 07.08.2021

Open call | Syksy 2021

Tides and Currents

Art Love GIF by POST-WEB - Find & Share on GIPHY

Tulevaisuus on erilainen!

Kuluneen puolentoista vuoden aikana monet päällekkäiset kriisit ovat pakottaneet suuriin muutoksiin. Arki keskeytyi, taidelaitokset sulkeutuivat ja jouduimme eristäytymään toisistamme. Poikkeustila teki jälleen näkyväksi olemassa olevien rakenteiden epätasa-arvoisuuden, mutta myös sen, että nopeatkin rakenteelliset muutokset ovat mahdollisia.

Poikkeustila on pakottanut pysähtymään ja tarkastelemaan elämäämme ja ympäröivää yhteiskuntaa. Tämän jälkeen kaikki muuttuu, mutta voisiko muutos olla kohti parempaa?

UrbanApan yksi perimmäisistä tarkoituksista on toimia muuttuvana, nopeana ja oppivana alustana. Lokakuussa 2021 palaamme Ateneumin taidemuseoon. Tulevana syksynä asetumme tarkastelemaan käynnissä olevia muutoksia ja murroksia.

UrbanApa tarvitsee sinua!

UrbanApan syksyn festivaalin temaattisena maisemana on “tides and currents”. Asetumme tarkastelemaan ympäröivää maailmaa: vaihteluita ja virtauksia, sekä taiteen mahdollisuuksia johdattaa muutoksen äärelle.

Miten muuttaa ja muuttua? Miten olla eri? Mikä muuttuu? Miten vaihtelut ja virtaukset, transformaatio ja metamorfoosi, kumouksellisuus ja ravistelu ovat läsnä juuri nyt? Miten maailma liikuttaa meitä ja miten me maailmaa? Voiko muutos olla leikkisää, nautinnollista, feminististä ja yhteisöllistä? Tai utooppista?

Millaisia mahdollisuuksia, ajatuksia, strategioita, työskentelytapoja, metodeja tai estetiikkoja teeman luomat maisemat herättävät? Me emme tiedä, mutta voimme tarkastella niitä yhdessä yhdessä!

Oletko kiinnostunut?

Haemme mukaan moninaista joukkoa eritaustaisia taiteilijoita ja tekijöitä.

Kysymmekin teiltä millaisia mahdollisuuksia, tarpeita, ajatuksia, työskentelytapoja, metodeja, estetiikkoja vuoden teema ja museokonteksti ehdottaa juuri nyt?

Entä mitä Sinä tarvitset? Mitä haluaisit tehdä? Mistä olet kiinnostunut?

Ehdota::

 1. Esitystä, esityksellistä ulostuloa, demoa, luentoa, performanssia, palopuhetta, kuunnelmaa, work-in-progressia tms. / max. 30min.
 2. Koreografista suhdetta, työskentelymetodia, installaatiota, scorea tms.
 3. Jotain muuta! Mitä?

 

Ehdotuksen ei tarvitse suoraan liittyä vuoden teemaan, mutta sitä voi käyttää alustana, maisemana tai inspiraationa.

HUOM. Vuoden 2021 festivaali on tavallista lyhyempi ja kevytrakenteisempi. Tämän voi mahdollisuuksien mukaan ottaa huomioon ehdotuksessa.

Miten hakea mukaan?

Lähetä meille CV tai bio + vapaamuotoinen hakemus (max. A4 tai linkki max. 3min. videoon), jossa kerrot ainakin:

 • Kuka olet / keitä olette?
 • Mitä teette / projektisuunnitelma (mitä, miten, miksi)?
 • Mahdollinen suhde syksyn teemaan?
 • Tila- ja tekniset tarpeet?
 • Onko ehdotusta mahdollista toteuttaa etänä, etukäteen nauhoitettuna, striiminä tai netin välityksellä? Jos on, niin miten?
 • Oletko/miten olet vapaa ajalla 26.-31.10.2021 (festivaalin ajankohta)?
 • Muut toiveet?
 • Varusta kaikki liitteet nimelläsi ja yhteystiedoillasi!-
 • HUOM! Kaikkien osallistujien tulisi sitoutua alustan eettisiin ohjeisiin, jotka löytyvättäältä.

Nimeä mailisi ”OPEN CALL 2021” ja lähetä ehdotuksesi mailitse osoitteeseen: sonya@urbanapa.fi 7.8 22:00 mennessä. Emme käsittele myöhästyneitä hakemuksia.

Lähetämme vastausviestin kaikkiin ehdotuksiin hakuajan päätyttyä. Kaikille valituille ehdotuksille maksetaan palkkio. 

DEADLINE EHDOTUKSILLE ON LA 7.8 22:00!

UrbanApa on antiraistinen ja intersektionaalisesti feministinen taide alusta, jonka tarkoituksena on mahdollistaa moniääninen taiteen tekeminen. Me emme pyri konsensukseen, erilaisille näkökulmille tulee olla tilaa. Samalla ilmapiirin tulee säilyä mahdollisimman turvallisena, kunnioittavana ja inklusiivisena. Tutustu alustan eettisiin ohjeisiin täältä.

Lisäinfo: sonya@urbanapa.fi