Skippaa sisältöön

UrbanApa

Community for culture, art and events

MIKÄ?

UrbanApa TOOLBOX on työpaja/labi, jonka tarkoituksena on saattaa yhteen taiteen eri alojen ammattilaisia. TOOLBOX tarjoaa alustan taiteellisten praktiikoiden jakamiselle, paineettomalle taiteelliselle työskentelylle ja yli genrerajat ylittäville kokeiluille.

Syyskauden 2022 toisessa TOOLBOXissa työskennellään teeman How to do things with__ parissa. TOOLBOXin on kuratoinut Sonya Lindfors.

Viikon aikana sukellamme työskentelytapoihin,  konkreettisiin työkaluihin mutta myös kollektiivisiin kysymyksiin. Minkä äärellä olemme?  Miten teemme asioita, joita teemme? Mistä aloitamme ja miten pääsemme perille?

Eri konteksteista ja taustoista tulevat fasilitoijat jakavat työkaluja omasta työkalupakistaan. Sharing is caring!

Osallistujilla ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta mistään tietystä tekniikasta voidakseen osallistua työpajoihin.

Huom.

TOOLBOX on suunnattu ammattilaisille MUTTA ei vaadi esiintymis- tai tanssitaustaa. Toki työskentelemme myös kehollisten, rytmisten tai tilallisten praktiikoiden parissa.

MISSÄ & MILLOIN?

Työskentelypäivät ovat klo 10-15 tanssikoulu DCA:n tiloissa Mannerheimintiellä.

Työpajojen fasilitaattoreina toimivat: Sara Melleri, Heidi Väätänen, H Ouramo ja Sonya Lindfors

EETTISET OHJEISTUKSET

Alustan eettisen ohjeistuksen löydät TÄÄLTÄ.

SAAVUTETTAVUUS

DCA:n tiloihin on hissi (leveys 80cm) ja sukupuolineutraali WC. Treenisalien ovien leveys on 78 cm. Lähin saavutettava vessa löytyy 20 metrin päästä Hesburgerista tai kadun toiselta puolelta Svenska Teatternista.

Onko sinulla kysymyksiä, tarpeita tai toiveita liittyen saavutettavuuteen? Teemme parhaamme vastataksemme tarpeisiisi. Laita meille viestiä (sonya@urbanapa.fi ) niin selvitetään yhdessä 🙂

Työpajan kielinä toimivat englanti ja suomi riippuen osallistujista.

TYÖPAJAT

MAANANTAI 21.11

Eevi Tolvanen: Demolish and reconstruct

Työpajassa sukellamme sisäisiin rakenteisiin. Tavoite on kiinnittäähuomiota monimutkaisen sisäavaruuden mahdollisuuksiin ja saadaymmärrystä tekstuurin kirjosta, jolla voimme leikkiä. Miten purkaa jauudelleen rakentaa, romahtaa ja kurottaa kohti kontaktityöskentelyä.Neuvottelemme suostumuksesta jatkuvasti liikkeen ja kontaktityöskentelynläpi.Työpajassa on tilaa viedä annettuja ehdotuksia itseä kiinnostavaansuuntaan.

 

TIISTAI 22.11

H Ouramo (they/them): how to do things with support

Every single act or action requires structures of support. We will explore this through doing some things with objects, materials and meanings. We will use discussion, writing and our bodies in relation to the space and objects in order to create trails/images/situations. We will use soft witnessing and sharing and all exercises can be carried out in your own way. We might assemble families of things, avatars, cyborg or stunt bodies out of chains of thoughts and trash and talk about the relationships between visible and invisible presences. Please bring a pen and paper to take notes and draw with.

 

KESKIVIIKKO 23.11 

Sara Melleri: Miten tehdä juttuja näyttelemällä kohtauksessa

Valitse biisi. Aamulla lämmitellään tekemällä improvisoituja shownumeroita itse valitsemiin biiseihin. Mukaan vaatteet joissa on hyvä liikkua. Käytän sanaa “show” laveasti, koska ajattelen että show voi olla ihan mitä vaan. Osallistumiseen ei tarvita aiempaa kokemusta näyttelemisestä tai teatterista. Myöhemmin samana päivänä kokeilemme kohtauksia elokuvasta Whatever happened to Baby Jane? (1962) Toivon, että tulet työpajaan avoimella mielellä ja valmiina kokeilemaan kaikenlaista ilmaisua. Täällä ei ole oikeata tai väärää tapaa näytellä.

TORSTAI 24.11

Sonya Lindfors: Miten tehdä asioita ilon kautta

Ilo, hauskanpito, jammailu ja nauru ovat minulle tärkeitä. Tässä työpajassa keskustelemme ilon konseptstam tutkimme erilaisia tapoja lähestyä iloa ja hauskanpitoa työkonteksissa, sekä (toivottavasti) teemme asioita, jotka tuottavat meille iloa.

PERJANTAI 25.11

Heidi Väätänen: Spekulatiivinen fiktio

Työpajassa tutkitaan sitä, kuinka sanoilla voi tehdä vaihtoehtoisia todellisuuksia. Kirjoitusharjoituksissa muutetaan menneisyyttä ja luodaan omalakisia tulevaisuuksia. Työpajaan voi osallistua, vaikka ei olisi kirjoittanut paljoa. Mukaan suositellaan ottamaan tietokone, mutta se ei ole välttämätön.

OLETKO KIINNOSTUNUT

Haluatko inspiroitua ja inspiroida? Kokeilla uusia työtapoja taiteilijakollegoiden kanssa luovassa mutta paineettomassa ympäristössä? TOOLBOX hakee eri alojen taiteilijoita  jakamaan, inspiroimaan, oppimaan ja tutkimaan.

Lähetä LYHYT MAX PUOLIKAS A4 motivaatiokirjeesi (miksi haluat mukaan, millaisia työkaluja tarvitset) ja cv:si osoitteeseen sonya@urbanapa.fi  to 17.11 16:00 mennessä!! 

Otsikoi mailisi TOOLBOX #21 / OPEN CALL ja tarkista, että kaikissa liitteissäsi on nimesi ja yhteystietosi. 

Vastaamme kaikkiin maileihin viimeistään 18.11.2022.

HUOM! Labi maksaa 20€ ja osallistujien toivotaan sitoutuvan koko ajaksi. Yksittäisiä päiviä ei ole mahdollisuus ottaa.

Onko 20€ liikaa? Ei hätää, kerro tämä meille, niin hoidetaan homma yhdessä 🙂

#sharing #shaking #art #life